Δένδιας στηρίζει Καμμένο: Επιβεβλημένη η σύμβαση για τα αεροσκάφη

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Αθήνα 984, επιβεβαίωσε ότι η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών του ΠΝ ήταν εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και μάλιστα ως εξαιρετικής προτεραιότητας, που είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ επί της υπουργίας του.

Ως επιβαλλόμενη λύση για την εθνική ασφάλεια του το είχαν εισηγηθεί οι αρμόδιοι, σημείωσε ο πρώην υπουργός. Ο ίδιος παίρνει αποστάσεις από την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ που εκμεταλλεύτηκε την απόφαση του υπουργείου για να κατηγορήσει την κυβέρνηση για την διακρατική σύμβαση με τις ΗΠΑ.

«Για εμένα θα ήταν εύκολο να αρχίσουμε τις αντιπολιτευτικές κορώνες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου και δεν πρέπει να γίνεται. Πράγματι, αυτή ήταν η εισήγηση την οποία είχε κάνει το ΓΕΝ – και μάλιστα έντονα -, θεωρώντας το θέμα εξαιρετικής προτεραιότητας. Πράγματι, αυτό επί των ημερών του προκατόχου μου, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου – εάν θυμάμαι καλά -, είχε περάσει από το ΚΥΣΕΑ και αυτή ήταν και η απόφασή του ΚΥΣΕΑ.» δήλωσε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε: «Δεν είμαι φωτεινός παντογνώστης, για να μπορώ να γνωρίζω σε συγκεκριμένα οπλικά συστήματα τι είναι συμφέρον και τι μη συμφέρον. Υπάρχουν αρμόδιοι γι’ αυτό. Εγώ ξέρω ότι επί των ημερών μου, οι αρμόδιοι να κρίνουν, μου είχαν εισηγηθεί ότι αυτή είναι η επιβαλλόμενη λύση για την εθνική ασφάλεια. Προφανώς – λέω προφανώς, γιατί έτσι φαίνεται -, αυτό συνέβη και επί των ημερών του διαδόχου μου, του κ. Καμμένου. Από εκεί και πέρα, έχει τους φακέλους, γνωρίζει τα θέματα και νομίζω επαρκώς ότι μπορεί να απαντήσει.»

 

Παλαιότερα άρθρα: