Δεξιότατος : Η «Μεσαία Τάξη» ψήφισε υπερκομματικά

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Τις περασμένες εβδομάδες, είχαμε εκλογές σε επιμελητήρια και συλλόγους επαγγελματιών και συνεχίζουμε και με άλλους, όλοι αυτοί που αντιπροσωπεύουν την λεγόμενη «μεσαία τάξη».

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δικηγόροι, οι επαγγελματίες και οι έμποροι ψήφισαν εκτός «κομματικών γραμμών», ανθρώπους που έχουν δουλέψει μεροκάματο, δεξιοί-αριστεροί δεν έχει σημασία, ανθρώπους που είναι «μάγκες» και μπορούν να προωθήσουν τα αιτήματα τους και να διεκδικήσουν, πράγμα που δεν μπορούν να κάνουν τα κομματόσκυλα και οι αδούλευτοι. Έχουν καεί στον χυλό και φυσάνε και το γιαούρτι πλέον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Χατζηθεοδοσίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, χωρίς καμία κομματική στήριξη (αν και προερχόμενος από την κεντροαριστερά), σάρωσε έναντι του υποψηφίου της ΝΔ, Λεβετσοβίτη.

Επίσης, ο Βερβεσός το ίδιο (ίδια περίπτωση με την προηγούμενη), στον ΔΣΑ, κέρδισε άνετα τον υποψήφιο της ΝΔ, Αναστασόπουλο. Το ίδιο και στον ΔΣΘ.

Ο Μίχαλος στο ΕΒΕΑ, δεν είχε αντίπαλο, παλιά αλεπού, δεν θέλησε να κομματικοποιήσει τις εκλογές και έβαλε υποψήφιους από παντού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝ.Α.) μη έχοντας κομματικό μηχανισμό και σκεπτόμενοι έξυπνα, δεν προσεταιρίστηκαν κανέναν επισήμως.

Τι δείχνουν όλα αυτά ; Ήττα της ΝΔ στην μεσαία τάξη ;

Όχι βέβαια. Απλώς ο κόσμος ξέρει, ειδικά η απαιτητική μεσαία τάξη, ότι κανένα κόμμα στην Ελλάδα δεν υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της στην μνημονιακή Ελλάδα και ψήφισε προσωποκεντρικά.

Αυτό το μήνυμα, ας το πάρει ο καθένας όπως θέλει και να κινηθεί ανάλογα.

Προφανώς δε νομίζω ότι η ΝΔ έχασε τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, αλλά πλέον η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων έχει αλλάξει και θα αποτυπωθεί κυρίως και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου ο έχων κομματικό χρίσμα, θα καίγεται αυτομάτως.

Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ψηφίζει υπερκομματικά πλέον, κοιτάει την τσέπη της, τελείωσαν οι συναισθηματισμοί και τα κομματικά τερτίπια.

Καλή επιτυχία στις νέες διοικήσεις της μεσαίας τάξης.

Παλαιότερα άρθρα: