Δεξιότατος: Τα επιμελητήρια είναι μοχλός ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Νίκος Ζόμπολας

Από το άλλο Σαββατοκύριακο ξεκινούν οι επιμελητηριακές εκλογές των δύο πιο μεγάλων και σημαντικών, επιμελητηρίων των Αθηνών και της χώρας, το ΕΒΕΑ (εμπορικό & βιομηχανικό) και το ΕΕΑ (επαγγελματικό).

Ευτυχώς και εξ ανάγκης λόγω μνημονίων, τα επιμελητήρια αναγκάστηκαν να γίνουν εξωστρεφή, να αποκτήσουν σχέσεις με θεσμούς της ΕΕ, με κονδύλια ανάπτυξης, να αποκτήσουν πιο στενές και θερμές σχέσεις με τα μέλη τους και να προσδώσουν μια μορφή υπεραξίας στις υπηρεσίες τους με σεμινάρια και εκδηλώσεις επιμόρφωσης και διεξόδου από την ύφεση και την γραφειοκρατία του κράτους.

Τα τελευταία χρόνια εκσυγχρονίστηκαν και σταμάτησαν να είναι πολιτικαντίδικα μέσα του κράτους, αλλά να γίνουν αυτοτελείς θεσμοί της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας.

Σε αυτές τις εκλογές 2,3,4 Δεκεμβρίου παρατηρώ ότι δραστηριοποιούνται πολλές σημαντικές προσωπικότητες, ως διέξοδο στην αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική εποχή.

Ως μέλος 50 ετών, οικογενειακά, επαγγελματικά και επιχειρηματικά, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, αποφάσισα κι εγώ να βοηθήσω και να στηρίξω στις εκλογές το έργο του νυν προέδρου του ΕΕΑ, Χατζηθεοδοσίου, ως υποψήφιος σύμβουλος στο τμήμα υπηρεσιών.

Ελπίζω να είναι σημαντική και μαζική η συμμετοχή στις εκλογές για να στείλουμε μήνυμα στην πολιτική ηγεσία και να ενδυναμώσουμε τον θεσμό.

Παλαιότερα άρθρα: