Δημόσια κατακραυγή από την υπέρογκη αμοιβή του CEO της ΒΡ

faca3801635126fce7fbbf4c402166f4_XL
Διαβάστε επίσης

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η υπέρογκη αμοιβή που έλαβε πέρυσι ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ, Μπομπ Ντάντλεϊ. Συγκεκριμένα το 60% των μετόχων της εταιρείας αντέδρασαν έντονα στο ποσό των 14 εκατ. στερλινών που έλαβε ο CEO το 2015.

Οι μέτοχοι της εισηγμένης στον FTSE-100 εταιρείας έχουν ένα μπαράζ συναντήσεων τον τελευταίο καιρό, με φόντο την επόμενη γενική συνέλευση που θα γίνει το επόμενο έτος, κατά την οποία θα τεθεί επί τάπητος και πάλι το επίμαχο θέμα των αμοιβών του Ντάντλεϊ.

Οι πρώτες διαφωνίες ως προς το ύψος του ποσού εκφράστηκαν ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο η ψήφος των μετόχων ήταν απλά συμβουλευτική και δεν υποχρέωνε την εκτελεστική εξουσία σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση.

Αίσθηση προκαλεί το στοιχείο ότι για το 2015, ο επικεφαλής της ΒΡ φρόντισε να δώσει και μπόνους 20% στον εαυτό του, παρά το γεγονός ότι απολύθηκαν από την εταιρεία 5.000 εργαζόμενοι.

Για το θέμα έχει εκφέρει άποψη και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, η οποία προανήγγειλε μέτρα για ισχυρότερη δεσμευτική ψήφο στους μετόχους των εταιρειών.

Παλαιότερα άρθρα:

8 απαντήσεις στο “Δημόσια κατακραυγή από την υπέρογκη αμοιβή του CEO της ΒΡ”

  1. 528374 456428For anybody who is interested in enviromentally friendly issues, may possibly surprise for you the crooks to maintain in mind that and earn under a holder merely because kind dissolved acquire various liters to important oil to make. everyday deal livingsocial discount baltimore washington 42643

Σχολιάστε