Διαδηλώσεις με… ολογράμματα στην Ισπανία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Μπορεί η ισπανική κυβέρνηση να απαγόρεψε τις διαδηλώσεις, αλλά οι Ισπανοί πολίτες δεν πτοήθηκαν ιδιαίτερα και αποφάσισαν να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο με έναν… μάλλον περίεργο τρόπο.

Στο βίντεο που ακολουθεί η ομάδα No Somos Delito («Δεν Είμαστε Έγκλημα») βοηθά τους πολίτες να εκφραστούν ελεύθερα… με ολογράμματα!

Πίσω από μία τόσο καινοτόμα ιδέα, βέβαια, υπάρχει και πολύ δουλειά. Τα ολογράμματα απεικονίζονται σε ημιδιάφανο ύφασμα με ύψος άνω των δύο μέτρων και έχουν διάφορους βιντεοσκοπημένους όχλους οι οποίοι προσαρμόζονται πιστά στο μέρος που βρίσκονται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του No Somos Delito πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για τον ακτιβισμό αλλά και για την προβολή της τεχνολογίας των ολογραμμάτων. Όσο για το τι ακριβώς τους οδήγησε σε μία τόσο προχωρημένη ιδέα; Όπως αναφέρει ένας εκ των ηγετών του γκρουπ: «Ο νόμος είναι τόσο σουρεαλιστικός που μας οδήγησε στο να κάνουμε κι εμείς κάτι εξίσου σουρεαλιστικό». Αξίζει να αναφέρουμε πως οποιοσδήποτε παραβεί το νέο νόμο κινδυνεύει με πρόστιμα που υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ.

Παλαιότερα άρθρα: