Διαφωνίες για τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ – Διαφοροποιείται ο Α. Μητρόπουλος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Δεν είναι αναγκαίες οι εκλογές επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτό που απαιτείται είναι «μια ευρύτατη διαπραγματευτική ομάδα μεγάλου πολιτικού, κοινωνικού και επιστημονικού κύρους.»

«Πρέπει να προστατεύσουμε το λαό μας ο οποίος ανησυχεί για μια κατάσταση που δεν μπορεί ελεγχθεί λόγω της σφοδρότητας των απαιτήσεων των δανειστών» ανέφερε μιλώντας στο Mega.

Ουσιαστικά ο κ. Μητρόπουλος συντάσσεται με το μέρος της αντιπολίτευσης που θέλει να αποφευχθούν οι εκλογές και αντ’ αυτών να προχωρήσουμε στη σύσταση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κ. Μητρόπουλο την ειλικρίνια της στάσης του, αφού ο ίδιος αποδέχεται την κριτική που κάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ότι «η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει το αντικοινωνικότερο πακέτο που εφάρμοσε ποτέ κυβέρνηση της Αριστεράς στην ιστορία της Αριστεράς». Το αντεπιχείρημα του ιδίου για τη στήριξη των επιλογών της κυβέρνησης είναι ότι η κυβέρνηση της αριστεράς «οφείλει να προστατεύσει τον λαό μας από το κοινωνικό μακελειό διότι οι δανειστές έχουν βάλει τις πιο ακραίες απαιτήσεις αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, επιτηδευματιών».

Απεύθυνε δε την δική του κριτική στους διαφωνούντες, δείχνοντας μάλιστα στην αριστερή πλατφόρμα, αφού έκανε λόγο για «προστασία κάποιας καθαρότητας».

«Υπό αυτή την έννοια όλοι πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μην κοιτάμε στο όνομα κάποιας καθαρότητας που έχουν δικαίωμα να την προστατεύσουν αλλά όντας συνυπεύθυνοι για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων να βάζουν τέτοιου είδους και τέτοιου περιεχομένου στάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητρόπουλος δεν είναι από τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς στην δική του αντίληψη η ζημιά της συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις του παλαιού πολιτικού συστήματος δεν είναι τόσο μεγάλη. Για το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί, ειδικά με το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να κέρδιζε αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, να μην είναι καθόλου απίθανο.

Παλαιότερα άρθρα: