Διακοπή στην κυκλοφορία του τραμ για να μην βουλιάξει μέσα στον Ιλισό

Διαβάστε επίσης

Οι παθογένειες της ελληνικού κράτους αντικατοπτρίζονται με τον ακριβέστερο τρόπο στην περίπτωση της διακοπής λειτουργίας του τραμ από το Σύνταγμα ως το Νέο Κόσμο, λόγω του κινδύνου κατάρρευσης του σκεπασμένου τμήματος του Ιλισού κατά μήκους της οδού Καλιρρόης, πάνω από τον οποίο διέρχεται.

Μετά από δεκαετίες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν υπήρξε κανένας έλεγχος, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν σε όλο το μήκος της σκεπασμένης κοίτης παρουσιάζονται εκτεταμένες διαβρώσεις

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ανακοίνωσαν προγραμματική συμφωνία μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΕΥΔΑΠ με χρηματοδότηση του υπουργείου Υποδομών για την εκπόνηση μελέτης με θέμα τη συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού και τμήματα επιθεώρησης υπόγειων κλάδων Ιλισού.

Κατά προτεραιότητα, τόνισε ο υπουργός θα αποκατασταθούν τα τμήματα άνωθεν των οποίων διέρχεται η γραμμή του τραμ, ενώ οι σταθμοί του, που θα τεθούν εκτός λειτουργίας λόγω του αγωγού όμβριων της Αρδηττού – Καλλιρόης, είναι: Φιξ, Λεωφ. Βουλιαγμένης, Ζάππειο, Σύνταγμα.

Κατά το διάστημα των εργασιών, τα δρομολόγια του τραμ θα διεξάγονται κανονικά στα υπόλοιπα τμήματα και οι επιβάτες στο τμήμα Κασομούλη – Σύνταγμα θα εξυπηρετούνται από τους συρμούς της γραμμής 2 του μετρό (ανταπόκριση στον σταθμό Ν.Κόσμος) και από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές ενώ θα επισπευτούν οι εργασίες αποπεράτωσης της γραμμής τραμ στον Πειραιά (θα δοθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου). Πότε θα ξεκινήσει η διακοπή της κυκλοφορίας του τραμ στο τμήμα μεταξύ Κασομούλη -Σύνταγμα, θα ανακοινωθεί άμεσα.

Παλαιότερα άρθρα: