Διακρίνονται σε διαγωνισμούς τρεις ταινίες αποφοίτων του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.!

Διαβάστε επίσης

“e-Social”, “Σ’ αγαπώ, ελογοκρίθη” και “Νανά της τελειόφοιτης Λάρα Κρίστεν” είναι οι τρεις ταινίες αποφοίτων του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες έλαβαν διάκριση σε διαγωνισμούης. Συγκεκριμένα:

-Η ταινία μικρού μήκους e-Social, σε σενάριο και παραγωγή του Υποψήφιου Διδάκτορα του Τμήματος Κινηματογράφου, Σωτήρη Πετρίδη και σκηνοθεσία της τελειόφοιτης φοιτήτριας Ναταλίας Λαμπροπούλου, κέρδισε το βραβείο “Best Sci-Fi 2015”, στο “Granite Planet International Film Festival” στον Καναδά, ενώ ήδη έχει γίνει δεκτή σε δύο ακόμη διεθνή φεστιβάλ (“Original Narrative” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και στο “Cluj Shorts International Short Film Festival”, στην Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2015. Στο συνεργείο της ταινίας συμμετέχουν και αρκετοί απόφοιτοι και τελειόφοιτοι του Τμήματος Κινηματογράφου. (Επισυνάπτεται φωτογραφία)

-Η ταινία «Σ’ αγαπώ, ελογοκρίθη», του Φώτη Συμεωνίδη, απόφοιτου του Τμήματος Κινηματογράφου με θέμα τον ποιητή της Θεσαλονίκης Τόλη Νικηφόρου, όπως και η ταινία «Νανά της τελειόφοιτης Λάρα Κρίστεν» θα συμμετάσχουν στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (13-22 Μαρτίου 2015).

Παλαιότερα άρθρα: