Διάψευση Orilina Properties: «Δεν αγοράσαμε εμείς μετοχές της Lamda»

Διαβάστε επίσης

Περί αναληθών, ανακριβών και προσβλητικών δημοσιευμάτων κάνει λόγο η Orilina Properties ΑΕΕΑΠ σε ό,τι αφορά τη «δήθεν εμπλοκή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, της εταιρείας στην αγορά μετοχών Lamda Development.

Οι επιτελείς της εταιρείας στέκονται σε τρία βασικά σημεία και συγκεκριμένα:

Η εταιρεία ORILINA PROPERTIES ΑΕΕΑΠ είναι ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, λειτουργεί δε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και υπό τις διατάξεις του Ν. 2778/1999 «περί Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ακίνητης Περιουσίας − Εταιριών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία και άλλες διατάξεις».

Η εταιρεία ουδέποτε αγόρασε μετοχές της Lamda Development, ουδέποτε κατείχε, ή κατέχει μετοχές της εν λόγω εταιρείας.

Το παρόν προσυπογράφεται απ’ όλα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, οι οποίοι προσωπικά ούτε κατείχαν ούτε κατέχουν μετοχές της εταιρείας Lamda Development.

Η διάψευση έρχεται σε συνέχεια των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών (μετά τα «πακέτα» μετοχών της Lamda που πωλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή αλλά και χθές Δευτέρα μέσω του ΧΑ) για την αγορά μετοχών της εισηγμένης από επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται με το Βrevan Howard και τον κ. Τρύφωνα Νάτση.

Με επενδυτικά κεφάλαια που συνδέονται επίσης με το το Βrevan Howard και τον κ. Νάτση συνδέεται και η Orilina Properties.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς της Lamda, η πώληση έγινε προκειμένου να διευκολυνθεί η νέα επενδυτική στρατηγική που η κα Μαριάννα Λάτση και η οικογένειά της έχουν διαμορφώσει και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η συμμετοχή τους στη Lamda Development ΑΕ και στο έργο του Ελληνικού.

Παλαιότερα άρθρα: