Διάσημος τούρκος ηθοποιός και άλλοι 10 τούρκοι βαπτίσθηκαν ορθόδοξοι

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έντεκα τούρκοι ανάμεσά τους και ένας διάσημος ηθοποιός από τη γείτονα, βαπτίσθηκαν χριστιανοί σε ενορία της Αττικής. Ήταν μία ομάδα δεκατριών μουσουλμάνων ανδρών και γυναικών που μετά από ένα ταξίδι τους στο νησί, εντυπωσιάστηκαν τόσο από τη θρησκευτική μας κληρονομιά που όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους διάβασαν και ασχολήθηκαν με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Το επόμενό τους βήμα ήταν να ζητήσουν από ιερέα να αναλάβει την κατήχησή τους με στόχο να ασπαστούν την ορθοδοξία. Ο ιερέας ζήτησε την ευλογία του Μητροπολίτη Χίου και κάλεσε από την Αττική έναν πολύπειρο ιερέα με τον οποίο εργάστηκαν μαζί στην κατήχηση αυτών των ανθρώπων ηλικίας από 30-40 χρονών.

Για τρία χρόνια οι δεκατρείς άνθρωποι ταξίδευαν τακτικά στη Χίο όπου συναντούσαν τους δύο κληρικούς με τους οποίους είχαν αναπτύξει μία ζεστή πνευματική σχέση. Όπως γράφει το ierovima.gr, μετά την περίοδο κατήχησής τους και όταν οι κληρικοί θεώρησαν ότι είναι έτοιμοι προγραμματίστηκε σε εκκλησία της Αττικής να γίνει το Ιερό Μυστήριο της Βάπτισης. Από τους δεκατρείς όμως, στην κολυμβήθρα έφθασαν ένδεκα (πέντε άνδρες, έξι γυναίκες), αφού δύο δεν κατάφεραν να πάρουν βίζα.

Δεκάδες πιστοί βρέθηκαν στο ναό και συμμετείχαν στο μυστήριο της βαπτίσεως. Όλοι σεβάστηκαν την παράκληση του μητροπολίτη που τέλεσε το μηστήριο να μην υπάρξουν φωτογραφίες αλλά και οποιαδήποτε δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών των ανθρώπων. Έτσι δε γνωρίζουμε ούτε ποιος είναι ο διάσημος τούρκος ηθοποιός που σήμερα θα ακούει και στο ορθόδοξο χριστιανικό του όνομα. Στην Τουρκία σύμφωνα με μαρτυρίες υπάρχουν περίπου ένα εκατομμύριο κρυπτοχριστιανοί που λατρεύουν ως μέλη της ορθοδόξου εκκλησίας τον Θεό χωρίς να μπορούν να μιλήσουν ανοιχτά για την ταυτότητά τους σε μία χώρα που ολοένα και περισσότερο τείνει να γίνει ένα ισλαμιστικό κράτος παραγράφοντας την κληρονομιά και αυτού του ίδιου του Κεμάλ Ατατούρκ.

Παλαιότερα άρθρα: