Διαταγή στη Google να μπλοκάρει όλα τα emails που ψηφίζουν για ανεξαρτησία στην Καταλονία

Διαβάστε επίσης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καταλονίας έδωσε την Παρασκευή  εντολή στον κολοσσό του Διαδικτύου Google να διαγράψει την εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι Καταλανοί υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας για να μεταδώσουν πληροφορίες σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το δικαστήριο απεφάνθη πως η εφαρμογή “On Votar 1-Oct” που είναι διαθέσιμη στο Google Play αντιτίθεται της απόφασης που εξέδωσε τον Σεπτέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας υπέρ της αναστολής του δημοψηφίσματος.59ce8dfbfc7e93af598b4567

 

Το δικαστήριο διέταξε επίσης τη Google να μπλοκάρει οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή τυχόν αναπτυχθεί μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Onvotar1oct@gmail.com.

Προς το παρόν κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας Google στην Ισπανία δεν είναι διαθέσιμος προκειμένου να σχολιάσει τις εξελίξεις.

Η κυβέρνηση της Καταλονίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο η Μαδρίτη έχει κρίνει παράνομο.

Ψηφοφόροι κατέλαβαν εκλογικά τμήματα προκειμένου να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την Καταλονία

Υποστηρικτές της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο έχουν απαγορεύσει οι ισπανικές αρχές, προχώρησαν απόψε σε καταλήψεις σχολείων που αναμένεται να λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα προκειμένου να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στη Βαρκελώνη.

Οι δημοσιογράφοι του AFP παρατήρησαν ότι ακτιβιστές έχουν εισέλθει σε δύο σχολεία στο κέντρο της πόλης, ενώ από μια «πλατφόρμα με τα σχολεία που θα είναι ανοικτά για το δημοψήφισμα» αναρτώνται στο Twitter φωτογραφίες από τις καταλήψεις σε πολλά σχολικά συγκροτήματα.

Παλαιότερα άρθρα: