Δίκη της Χρυσής Αυγής-Συνεχίζεται η διαδικασία με άδεια εδώλια

Διαβάστε επίσης

Επαναλαμβάνονται από σήμερα οι συνεδριάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία, κατά το κατηγορητήριο, είναι ναζιστικής ιδεολογίας και στρέφεται κατά μεταναστών και ιδεολογικών της αντιπάλων.

Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που έδωσε το έναυσμα για να ερευνηθεί συνολικά η δράση της Χρυσής Αυγής, η δίκη της ηγεσίας και των μελών της οργάνωσης που διεξάγεται με άδεια εδώλια, καθώς σχεδόν κανένας από τους κατηγορούμενους δεν προσέρχεται στο δικαστήριο, επανεκκινεί, με κάποιες από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις στο Εφετείο και τις περισσότερες στην αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το δικαστήριο που ξεκίνησε στις 20 Απριλίου του 2015 έχει συνεδριάσει 175 φορές και ήδη έχουν εξεταστεί οι περισσότεροι από τους 131 μάρτυρες κατηγορίας που έχουν κληθεί.

Το δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει και το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ηλία Σταύρου, καθώς και πέντε πρώην μέλη της που έδωσαν στην ανάκριση πολλά στοιχεία για τη δομή και τους ρόλους συγκεκριμένων προσώπων μέσα στην οργάνωση.

Οι πέντε μάρτυρες έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας και έτσι δεν θα εμφανιστούν στο δικαστήριο, αλλά θα καταθέσουν μέσω τηλεδιάσκεψης από αίθουσα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Στις προσεχείς συνεδριάσεις αναμένεται να κληθεί και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ο οποίος στη φάση της δικαστικής έρευνας έδωσε πλήθος στοιχείων για τη φύση, τη συγκρότηση και τη δράση της οργάνωσης.

Παλαιότερα άρθρα: