Δημοσκόπηση για Μακρόν: Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητά του

Διαβάστε επίσης

Σε ιστορικό χαμηλό βρίσκεται η δημοτικότητα τόσο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν όσο και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial που διεξήχθη για λογαριασμό του Paris Match και του Sud Radio.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του προέδρου της Γαλλίας έπεσε στο 23%, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, έξι ποσοστιαίες μονάδες πιο κάτω από τον προηγούμενο μήνα.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του Φιλίπ μειώθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες στο 26%.

Το χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Μακρόν είναι αντίστοιχο με εκείνο του προκατόχου του στην προεδρία Φρανσουά Ολάντ στο τέλος του 2013, σύμφωνα με το Paris Match. Ο Ολάντ θεωρούνταν τότε ο λιγότερο δημοφιλής ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας.

Οι πρώτες διαδηλώσεις των “Κίτρινων Γιλέκων” πραγματοποιήθηκαν στις 17 Νοεμβρίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση στην τιμή των καυσίμων και έκτοτε έχουν πάρει την μορφή ευρύτερης διαμαρτυρίας προς το πρόσωπο του Μακρόν.

Οι διαδηλώσεις στο Παρίσι την 1η Δεκεμβρίου πήραν ιδιαίτερα βίαιη μορφή με λεηλασίες στην Αψίδα του Θριάμβου και βανδαλισμούς σε κτίρια κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

Παλαιότερα άρθρα: