Βέβαιος ο Ντέισελμπλουμ για συμφωνία με ΔΝΤ για το χρέος

daisel-708
Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα είναι πολιτικά σταθερή και το πρόγραμμά της είναι πάλι σε τροχιά, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα του Περού.

Για τους όρους που θέτει το ΔΝΤ προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας, εμφανίστηκε βέβαιος πως τελικά θα επέλθει συμφωνία με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το ζήτημα του χρέους.

«Είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε», είπε και πρόσθεσε ότι το Ταμείο ζητεί ένα – δυο μέτρα ακόμη πριν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

«Ένα από αυτά είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, κάποιες διαβεβαιώσεις για τα δημοσιονομικά και φυσικά το θέμα του χρέους», είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι το θέμα του χρέους θα συζητηθεί τον Νοέμβριο.
«Θεωρώ ότι η προσέγγιση γίνεται όλο και πιο καθαρή. Θα εξετάσουμε πώς θα μπορεί η Ελλάδα να διαχειρίζεται το χρέος της σε ετήσια βάση (την εξυπηρέτηση του χρέους)», πρόσθεσε.

Παλαιότερα άρθρα:

2 απαντήσεις στο “Βέβαιος ο Ντέισελμπλουμ για συμφωνία με ΔΝΤ για το χρέος”

  1. 721163 744081I dont think Ive seen all the angles of this subject the way youve pointed them out. Youre a true star, a rock star man. Youve got so a lot to say and know so considerably about the topic that I feel you ought to just teach a class about it 309375

Σχολιάστε