Διπλωματική κόντρα Τραμπ-Μέι για τα αντιμουσουλμανικά tweet

Διαβάστε επίσης

Η αναμετάδοση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αντιμουσουλμανικών βίντεο, χθες, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, οδήγησε σε μια διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και του πιο στενού τους συμμάχου, της Βρετανίας.
Ο Τραμπ απάντησε ξερά στις επικρίσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία χαρακτήρισε «λάθος» την ανάρτηση από τον Αμερικανό πρόεδρο αντιμουσουλμανικών βίντεο του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος Britain First.

«Τερέζα @theresamay, μην επικεντρώνεσαι σε μένα, επικεντρώσου στην καταστροφική Ριζοσπαστική Ισλαμική Τρομοκρατία που λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εμείς τα πάμε μια χαρά», έγραψε ο Τραμπ σε tweet του.

Πάντως, το όνομα χρήστη του Twitter που πληκτρολόγησε ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι αυτό της πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Ένας εκπρόσωπος της Μέι είχε δηλώσει νωρίτερα: «Το Britain First επιδιώκει να διχάσει τις κοινότητες χρησιμοποιώντας ρητορική γεμάτη μίσος που διασπείρει ψέματα και προκαλεί εντάσεις». «Ήταν λάθος που το έκανε αυτό ο πρόεδρος Τραμπ», πρόσθεσε.

Παλαιότερα άρθρα: