Διπλωματικό επεισόδιο Ελλάδας – Γερμανίας για τα σύνορα

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέταξε ένα βροντερό ΟΧΙ σε αιτήματα της γερμανικής κυβέρνησης για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, Ελλάδας και Τουρκίας.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα ελληνογερμανικό διπλωματικό με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, μέσω γραπτής δήλωσης του εκπροσώπου, να απαντά εχθές αναλυτικά, εξηγώντας πως το ζήτημα των κοινών περιπολιών στα σύνορα με την Τουρκία είναι εκτός συζήτησης.

Η πρόταση χαρακτηρίζεται «καινοφανής ιδέα» και επί λέξη αναφέρεται πως η Ελλάδα δεν μπορεί «να συζητήσει καν καινοφανείς ιδέες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εσχάτως, όπως αυτή της κοινής ελληνοτουρκικής περιπολίας των θαλασσίων συνόρων».

Επίσης αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση «ουδέποτε διανοήθηκε να αναθέσει στο πολεμικό της ναυτικό ή στις ένοπλες δυνάμεις της, γενικότερα, την αντιμετώπιση των προσφύγων πολέμου».

Στην δήλωση του εκπροσώπου αναφέρεται ακόμα πως «η Ελλάδα, με τεράστιο κόστος, προστατεύει τα σύνορά της που είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης» και πως «η Ελληνική Κυβέρνηση επιδιώκει πολυεπίπεδη συνεργασία με την Τουρκία» αλλά «μόνο οργανωμένα σε τομείς όπως π.χ. η ανταλλαγή πληροφοριών ή η επανεισδοχή».

«Ήρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών και να επικεντρωθούμε στην λύση», καταλήγει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Παλαιότερα άρθρα: