Δοκιμάστε άγνωστα αθλήματα του καλοκαιριού

Διαβάστε επίσης

Το καλοκαίρι όλοι οι λάτρεις του αθλητισμού… πάνω στην άμμο ή μέσα στη θάλασσα κάνουν παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους! Διότι τα καλοκαιρινά σπορ ποικίλλουν και έχουν πολλούς φίλους ιδίως στη χώρα μας .

Μετά από το Beach Volley και τις ρακέτες που βρίσκονται στην κορυφή των σπορ της παραλίας, καθώς και το surfing το οποίο βρίσκεται στην κορυφή των θαλάσσιων σπορ, κάποια άλλα σπορ όπως το tubing, το θαλάσσιο σκι, το jet ski και το kitesurfing «φιγουράρουν» στις προτιμήσεις των φίλων του καλοκαιριού.

Το tubing είναι το σπορ της παρέας και το βρίσκουμε σε όλες τις παραλίες που διαθέτουν κιόσκι για seasports. Απευθύνεται σε μεγάλους και μικρούς με μέτρια φυσική κατάσταση. Στα tubes, ανήκει η γνωστή σε όλους «μπανάνα» και συμπεριλαμβάνονται όλα εκείνα τα φουσκωτά πλαστικά που επιπλέουν στο νερό, ενώ διαθέτουν και ειδικές λαβές για να κρατιέται από αυτές ο αναβάτης. Οι αναβάτες του tube, το οποίο έλκεται από ένα ταχύπλοο, απολαμβάνουν μία δυναμική κούρσα στη θάλασσα με πολλές αναταράξεις, απότομες στροφές με συχνό το φαινόμενο να βρίσκεσαι από τον αέρα στο νερό. Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολύ εύκολο, το tubing απαιτεί πολύ δύναμη ειδικά στις λεγόμενες «κουλούρες» καθώς μόνο με τα χέρια έχει κάποιος να αντιμετωπίσει όλη την κόντρα της θάλασσας εφόσον το ταχύπλοο που «τραβάει» την κουλούρα, αναπτύσσει κάποια ταχύτητα.

Το θαλάσσιο σκι είναι το παραδοσιακό καλοκαιρινό σπορ που απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Το πιο δύσκολο σημείο είναι να μπορέσει ο αθλητής να ανεβεί στην επιφάνεια του νερού, καθώς το ταχύπλοο σκάφος τον έλκει με μεγάλη ταχύτητα. Το θαλάσσιο σκι παραδοσιακά γίνεται με δύο σανίδες που έχει ο αναβάτης στα πόδια του. Η εξελιγμένη του μορφή είναι το Wakeboarding με τη μονή σανίδα που είναι φυσικά δυσκολότερο. Το kitesurfing είναι ανερχόμενο σπορ που και πάλι απαιτεί καλή φυσική κατάσταση. Surfing με βοήθεια αετού! Για όσους θέλουν να πετάξουν στο νερό και …πάνω από αυτό!

Στο kitesurfing χρησιμοποιούνται οι αετοί που στα αγγλικά ονομάζονται “traction kites”. Ονομάζονται έτσι γιατί παρέχουν την κινητήρια δύναμη για κάποιο άλλο όχημα που έλκουν, είτε αυτό είναι σκάφος στη θάλασσα είτε τροχοφόρο (buggy ή mountainboard) στη στεριά. Το jet ski επίσης μπορεί να θεωρηθεί τολμηρό καθώς δεν είναι απλά αυτό που λένε μερικοί «μηχανάκι της θάλασσας». Η οδήγηση του και ιδιαίτερα οι φιγούρες του απαιτούν μεγάλη προσοχή καθώς ο οδηγός έχει το κύμα ως αντίπαλο, που αυτό σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά του θα πρέπει να είναι πολύ καλά σε περίπτωση που ο αέρας κάνει την εμφάνιση του και δυσκολεύσει την οδήγηση.

Για τους μη τολμηρούς όμως υπάρχουν και τα πιο «απλά» σπορ όπως οι ρακέτες, το Beach volley κτλ. Πάντως όποιο σπορ και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι πως η διάθεση για γυμναστική θα είναι σίγουρα επιτυχημένη και θα επιφέρει επιθυμητά αποτελέσματα. Εξάλλου ο ήλιος και η θάλασσα συνδυάζονται πολύ όμορφα με ένα σπορ της αρέσκειάς μας ή – για τους μη φίλους των σπορ – απλά με ένα καφέ ή μια μπύρα να απολαμβάνεται στην ξαπλώστρα προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης!!

Παλαιότερα άρθρα: