Δριμεία επίθεση του Νάσου Ηλιόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε επίσης

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το μόνο που έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το άνοιγμα των σχολείων ήταν να προμηθευτεί μάσκες. Και από χθες όλη η χώρα βλέπει τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής», δηλώνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας τις παραιτήσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ειδικότερα ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε όλο τον απαραίτητο χρόνο να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων». Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «επέλεξε να μην αραιώσει τους μαθητές και ανοίγει τα σχολεία με περισσότερα παιδιά ανά τμήμα. Επέλεξε να μην κάνει τις κατάλληλες προσλήψεις, και τα σχολεία ανοίγουν με σχεδόν 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς. Επέλεξε να μην κάνει τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ στους εκπαιδευτικούς».

«Το μόνο που έκανε ήταν να προμηθευτεί μάσκες και από χθες όλη η χώρα βλέπει τα τραγελαφικά αποτελέσματα αυτής της επιλογής», αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «οι δικαιολογίες ανάμεσα στην κ. Κεραμέως και τον κ. Θεοδωρικάκο δεν αφορούν την κοινωνία. Περιμένουμε τις παραιτήσεις και των δύο».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει, τέλος, ότι «η συνολική ευθύνη και για αυτό το επιτελικό μπάχαλο βαραίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Παλαιότερα άρθρα: