Δρίτσας: Η κυβέρνηση δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Η κυβέρνηση και από άποψη στρατηγικής δεν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» σε σχετική συζήτηση για την αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας.

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με τα ξεπουλήματα» ανέφερε ο υπουργός, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ειδικά για το λιμάνι του Πειραιά «πρέπει να λυθούν επείγοντα και σοβαρά ζητήματα».

Όσον αφορά τον Οργανισμό Λιμένων Πειραιώς σημείωσε ότι «πρέπει να τρέξουμε για μία νέα σύμβαση παραχώρησης του ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΛΠ, που θα κατοχυρώνει και θα οριοθετεί πλήρως την ταυτότητα του λιμανιού». Ταυτότητα του λιμανιού έχει πολλές φορές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον ίδιο τον υπουργό χαρακτηριστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.

«Δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση, αν το λιμάνι δεν αποκτήσει την οριοθετημένη, θεσμοθετημένη και νομοθετημένη ταυτότητά του». «Πρόκειται για μία διαδικασία που είναι σε εξέλιξη» εξήγησε ο υπουργός τη θέση της κυβέρνησης για τη διαχείριση του λιμανιού.

Ο Θεόδωρος Δρίτσας εκφράζει μία άποψη που είναι πλειοψηφική στο ΣΥΡΙΖΑ και που αναγκάστηκαν το προηγούμενο διάστημα αρκετά στελέχη να παραμερίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν είναι ένα κόμμα που θα υποστήριζε και θα προωθούσε ιδιωτικοποιήσεις. Αυτές που γίνονται είναι ως επί τω πλείστον ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης που δεν θα μπορούσε να έχει αποφύγει η σημερινή. Την ίδια στιγμή όμως ασκούνται και αντίστοιχες πιέσεις από τους εταίρους μας τις οποίες ο υπουργός επιβεβαίωσε με τη φράση «οι πιέσεις είναι προφανείς», για αυτό και άλλωστε οι δηλώσεις αυτές γίνονται σήμερα που φαίνεται που παράλληλα ξεσπαθώνει η κυβέρνηση με μία πιο επιθετική στάση στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης.

Παλαιότερα άρθρα: