Δωρεά 100 χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα από την Αλβανία για τους πυρόπληκτους

Διαβάστε επίσης

Τη δωρεά 100.000 ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των αναγκών στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής ανακοίνωσε  ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με το shqiptarja.com, ο ίδιος έχει ήδη υπογράψει την σχετική απόφαση για την διάθεση του ποσού προς την χώρα μας.

Με ανάρτησή στο προσωπικό του προφίλ στο facebook, ο κ. Ράμα έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας παράλληλα την υποστήριξή του προς τον ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες ώρες.

«Η Αλβανία αισθάνεται ιδιαίτερα κοντά στη γειτονική Ελλάδα, σε αυτές τις τραγικές ώρες για όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες μιας πυρκαγιάς! Η αλβανική κυβέρνηση μόλις ενέκρινε μια δωρεά στο όνομα της αλληλεγγύης με τους αδελφούς μας», έγραψε συγκεκριμένα ο Ράμα.

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα στη λίστα των νεκρών της Αττικής, περιλαμβάνεται ένας Αλβανός υπήκοος, ενώ αγνοούνται άλλοι δύο.

Ωστόσο σε εκπομπή του TV Report Αλβανός μετανάστης που ζει στην Αθήνα, δήλωσε τηλεφωνικά πως έχουν χαθεί τα ίχνη στην πληγείσα περιοχή της Ανατολικής Αττικής μιας οικογένειας από τους Αγίους Σαράντα και ενός νεαρού από το Τεπελένι.

Παλαιότερα άρθρα: