Δυναμικό παρόν της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης σε διεθνή έκθεση στο Λονδίνο

Διαβάστε επίσης

Το τετράπτυχο «διασκέδαση – γαστρονομία – κουλτούρα – ιστορία» προώθησε η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο Λονδίνο, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον τουριστικών πρακτόρων και tour operators που κατέκλυσαν μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, τη World Travel Market.

Η φετινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη βρετανική πρωτεύουσα (3-6 Νοεμβρίου 2014) συνέπεσε με τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού. Η χώρα μας κατείχε εξέχουσα θέση στο εκθεσιακό κέντρο Excel London και εκπροσωπήθηκε από τον ΕΟΤ, στο περίπτερο του οποίου η ΕΞΘ συμμετείχε ως συνεκθέτης με το δικό της σταντ.

Τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή της ΕΞΘ στη WTM είναι απολύτως ικανοποιητικά και αισιόδοξα. Η Θεσσαλονίκη «άνοιξε τις πόρτες της» στη βρετανική τουριστική αγορά ως ένας πολλά υποσχόμενος προορισμός που περιμένει να αγκαλιάσει τέσσερις εποχές το χρόνο, τουρίστες κάθε ηλικίας τόσο για city break, όσο και για ημερήσιες κοντινές εκδρομές για όσους θαυμάζουν την ιστορία ή είναι φυσιολάτρες ή οπαδοί του μοντέλου «ήλιος και θάλασσα».

Η ΕΞΘ συμμετείχε σε στοχευμένα ραντεβού με hosted buyers στα καθιερωμένα speed networking που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της έκθεσης. Παρουσίασε σε travel agents και tour operators τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης ως προορισμού και προσκάλεσε δημοσιογράφους από τηλεοπτικά κανάλια του Λονδίνου που έχουν εντάξει ταξιδιωτικές εκπομπές στα προγράμματά τους, να επισκεφθούν την πόλη, να την ανακαλύψουν και να μεταδώσουν τις εμπειρίες τους στο βρετανικό κοινό. Η ίδια πρόσκληση απευθύνθηκε και σε ταξιδιωτικούς bloggers που έδειξαν ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι παράλληλα από το φετινό Σεπτέμβριο «τρέχει» η ετήσια συμφωνία που έχει συνάψει η ΕΞΘ με την εταιρεία Silver Travel Advisor, η οποία έχει έδρα στο Λονδίνο και εξειδικεύεται στην προώθηση ταξιδιών για ηλικίες άνω των 50 ετών.

Στο πλαίσιο της WTM, η ΕΞΘ πρόσφερε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για είκοσι Βρετανούς τουριστικούς πράκτορες που διοργάνωσε στο ελληνικό περίπτερο ο ΕΟΤ Λονδίνου σε συνεργασία με το περιοδικό Travel Trade Gazette (TTG), επίσημο επαγγελματικό περιοδικό της έκθεσης. Το βραβείο της ΕΞΘ (τριήμερη φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη) κέρδισε το γνωστό τουριστικό πρακτορείο Kuoni και δόθηκε μετά από μάθημα μαγειρικής στους Βρετανούς πράκτορες που προσκλήθηκαν στο περίπτερο του ΕΟΤ για να διδαχθούν γαστρονομικά μυστικά από δύο Έλληνες σεφ.

Το σταντ της ΕΞΘ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία πραγματοποίησε και τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ παρουσία πλήθους τουριστικών παραγόντων και επισκεπτών, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Γιώργος και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Από πλευράς ΕΞΘ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, η Έφορος του Δ.Σ. κα Καλλιόπη Αρβανιτίδου, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων της πόλης.

Η ΕΞΘ ευχαριστεί την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines που υποστήριξε τη συμμετοχή της Ένωσης στην WTM.

Παλαιότερα άρθρα: