Δύο γυναίκες νεκρές απ’τον σεισμό στην Λευκάδα

Διαβάστε επίσης

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες ηλικίας 70 και 82 χρονών, έξι ελαφρά τραυματισμένους που έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο της Λευκάδας, και πολλές υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός του σεισμού που χτύπησε το νησί το πρωί. Αυτή την ώρα μάλιστα, Μηχανικοί της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους ώστε να υπάρξει μια πλήρης εικόνα της κατάστασης.

Ο σεισμός που άγγιξε τους 6 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, προήλθε από το ρήγμα της βορειοδυτικής περιοχής της Λευκάδας και καταλήγει νοτειοδυτικά της Κεφαλονιάς, ενώ στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς όπως το 2003 (6,4 ρίχτερ), δήλωσε ο Επίκουρος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Ευθύμιος Σώκος.

Μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει ανησυχήσει τους κατοικούς ήταν αυτός που έγινε στις 10:52 αγγίζοντας τα 5 ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι δεν επιβεβαιώνουν αν ήταν ο κύριος σεισμός, αλλά όπως εξηγεί ο κ. Σώκος, πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες και ημέρες για να μπορεί να διευκρινιστεί.

Ο κ. Γαλιατσάτος, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους εξηγώντας ότι οι υποδομές και τα κτίρια του Ιονίου αντέχουν.

Παλαιότερα άρθρα: