Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ: Μπήκαν οι πρώτες μπάρες -Πως θα λειτουργούν (ΦΩΤΟ)

mmm
Διαβάστε επίσης

Στη φάση της υλοποίησης περνά το σχέδιο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ). Ήδη μπήκαν οι πρώτες μπάρες σε σταθμούς του μετρό.

Οι μπάρες θα φτάνουν σε χαμηλό ύψος, θα τοποθετηθούν όμως και γυάλινες θύρες που θα φτάνουν σε ύψος το 1,70 μ.

baresmmm

Προκειμένου να ανοίξουν οι μπάρες, θα πρέπει ο επιβάτης να σκανάρει το εισιτήριο ή την κάρτα διαδρομών.

Οι νέες κάρτες, που θα μοιάζουν με πιστωτικές, θα φορτίζονται με το ανάλογο ποσό και θα λειτουργούν σαν κάρτες διάρκειας εβδομαδιαίας, μηνιαίας ή ετήσιας.

Δίπλα από τις μπάρες θα υπάρχουν εμπόδια ώστε οι επιβάτες να μην μπορούν να περάσουν, παρά μόνον από τα ειδικά μηχανήματα. Ο επιβάτης θα πρέπει να σκανάρει το εισιτήριο του και για να βγει από το σταθμό.

Τα χάρτινα εισιτήρια που χρησιμοποιούμε σήμερα θα αντικατασταθούν προκειμένου να τα αναγνωρίζουν τα μηχανήματα.

baresmmm1

Στόχος του ΟΑΣΑ αλλά και του υπουργείου Μεταφορών είναι να μπει οριστικά τέλος στο πρόβλημα της λαθρεπιβίβασης και της εισιτηριοδιαφυγής.

Με την εφαρμογή του νέου, έξυπνου ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα μπορέσει για πρώτη φορά να γίνει κοστολόγηση των δωρεάν και των μειωμένου κόστους εισιτηρίων μέσα από την κάρτα επιβίβασης που θα περιέχει τσιπάκι μνήμης και θα καταγράφει τις μετακινήσεις και με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει ο ΟΑΣΑ να υπολογίσει και να χρεώσει αντίστοιχα (το Υπουργείο Εργασίας ή άλλους φορείς) και να διεκδικεί τα χρήματα από την κοινωνική πολιτική, όπως άλλωστε γίνεται σχεδόν σε όλη την Ευρώπη.

baresmmm2

 

Παλαιότερα άρθρα:

8 απαντήσεις στο “Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ: Μπήκαν οι πρώτες μπάρες -Πως θα λειτουργούν (ΦΩΤΟ)”

  1. 681282 438624Jeden Tag stellt man sich die Frage Was Koche Ich Heute?! Zerbrechen Sie sich nicht den Kopf, besuchen Sie uns am besten direkt auf unserer Webseite uns lassen Sie sich inspirieren 883417

  2. 418724 474751Beging with the entire wales effectively before just about any planking. Our own wales can easily compilation of calculated forums those thickness analysts could be the similar to some of the shell planking along with more significant damage so that they project right after dark planking. planking 266159

Σχολιάστε