Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Τσάκωνας ασθενής και αδικημένος

Διαβάστε επίσης

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 72 ετών ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Κώστας Τσάκωνας είχε πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στις 11 το πρωί του Σαββάτου προγραμματίστηκε η κηδεία του στο νεκροταφείο Αργυρούπολης.

«Κάνω χημειοθεραπείες από πέρυσι το καλοκαίρι. Όμως δεν το βάζω κάτω. Το παλεύω γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τη ζωή. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα. Mε το γέλιο προσπαθώ να την παλέψω αλλιώς θα είχα “φύγει” προ πολλού. Να μη ζήσει άλλος τους δικούς μου πόνους. Είναι ανυπόφοροι. Θα το παλέψω όμως», είχε αναφέρει σε παλαιότερη συνέντευξή του στην εφημερίδα Εσπρέσο.

Ο ηθοποιός γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα και έζησα τα παιδικά του και εφηβικά του χρόνια σε μεγάλη φτώχια. Φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη».

Μετά από την πρώτη του εμφάνιση σε ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη, έπαιξε πολυάριθμους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση. Ένας από τους ρόλους του που άφησαν ιστορία ήταν στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».

Τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα υγείας, δεν ήταν πλέον σε θέση να εργασθεί στο θέατρο. Τα προβλήματα υγείας, η δυσχερής οικονομική του κατάσταση αλλά και η μη δικαίωσή του για αποζημίωση που ζητούσε για το ατύχημά του τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.

Παλαιότερα άρθρα: