Έγγραφα Πενταγώνου: Επιβεβαιώνεται η συνεργασία ΗΠΑ, Ισλαμιστών και Ουκρανών Ναζί

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Χρειάστηκε ένας κατά λάθος αποχαρακτηρισμός εγγράφου και μία διαρροή για να επιβεβαιωθούν οι εικασίες που ήθελαν τις ΗΠΑ να έχουν ενεργό ρόλο στην ενίσχυση και γιγάντωση του Ισλαμικού Κράτους αλλά και στην πρόκληση πολιτικής ανωμαλίας στην Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα είχε γραφτεί πολλές φορές ότι η γιγάντωση του Ισλαμικού Κράτους που ουσιαστικά ήρθε να αντικαταστήσει την Αλ Κάιντα στο σκηνικό της «διεθνούς τρομοκρατίας» ήταν σε μεγάλο βαθμό συνέπεια του σχεδίου των ΗΠΑ, να το χρησιμοποιήσουν ενάντια στο καθεστώς Άσαντ, που αποτελούσε εδώ και χρόνια σοβαρό εμπόδιο στις επιδιώξεις των ΗΠΑ για αγωγό φυσικού αερίου του Κατάρ, που θα λειτουργούσε ανταγωνιστικά προς την κυρίαρχη επιρροή της Ρωσίας στην ενεργειακή γεωπολιτική της Ευρώπης.

Το έγγραφο του Αμερικανικού Πενταγώνου που διέρρευσε στις 18 Μαίου, δημοσιεύθηκε στο Judicial Watch, αποκαλύπτει πλέον ότι οι ΗΠΑ, σε συντονισμό με τις χώρες του Κόλπου και την Τουρκία, «χορηγούσαν» ισλαμικές ομάδες με αποτέλεσμα τη δημιουργία Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία. Σε αυτές τις αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν και αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών (DIA) με ημερομηνία 12 Αυγούστου 2012, που επιβεβαιώνουν καθαρά τη χρηματοδότηση της «συριακής αντιπολίτευσης». Επιπλέον, συναντάμε αναφορές σε ζώνες απαγόρευσης πτήσεων, «no fly zones», στρατηγική που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή του Καντάφι, όπως αναφέρει ο Ανδρέας Ζαφείρης σε άρθρο του στο iskra.gr.

Η δημιουργία «Σαλαφιστικού πριγκιπάτου» την οποία υποστηρίζουν «η Δύση, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία» θεωρείται θετική εξέλιξη στην προσπάθεια να πέσει το καθεστώς Άσαντ, σύμφωνα με το έγγραφο του αμερικανικού Πενταγώνου. Για τις θρησκευτικές βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στην αίρεση του χαριτζιτισμού, αλλά και για τους κινδύνους που περιέχει ακόμη και για την ανάδυσή του στην Ελλάδα, μου είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό ο Αχμάντ Ελντίν, ιερέας του Ισλάμ στην Ελλάδα, σε μία συνέντευξη, όπου εξήγησε ότι οι τζιχαντιστές προέρχονται από την αίρεση του χαριτζιτισμού. Η διδασκαλία αυτή μιλά για βίαιη κατάλυση του κράτους και πολιτική και ένοπλη δράση του πιστού μουσουλμάνου προκειμένου να επιβάλει τον ισλαμικό νόμο σε πιστούς και απίστους.

Παράλληλα με τα παραπάνω αναδεικνύεται και η κοινή δράση των Ναζί στην Ουκρανία με τον ISIS, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του iskra.gr.

O Ανδρέας Ζαφείρης γράφει: «Ο   Πολωνός σκηνοθέτης Marcin Mamon,  έχει συγκεντρώσει στοιχεία,  σε άρθρα του και ντοκιμαντέρ, για  την διασύνδεση και εμπλοκή του  ISIS στην Ουκρανία. Η σχέση Ουκρανών  δεξιών εθνικιστών με τους Τσετσένους  είναι παλιά. Ο (ναζί) εθνικιστής Muzychko μαζί με άλλoυς  ουκρανούς  εθελοντές (Δεξιός Τομέας ) , μετέβησαν στην Τσετσενία και πήραν μέρος στον πρώτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Το τμήμα αυτό των Ουκρανών εθελοντών είχε την ονομασία «Viking» και υπαγόταν απευθείας  στον αρχηγό των Τσετσένων , Shamil Basayev , τον υπεύθυνο της σφαγής 260 άμαχων, κυρίως παιδιών. Στα πλαίσια του ISIS δραστηριοποιείται η οργάνωση  Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (Στρατός των ξένων και των υποστηρικτών) που αποτελείται κυρίως από τσετσένους και ρωσόφωνους ισλαμιστές.»

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες ρώσων αξιωματούχων που μιλούσαν για διεθνή κέντρο συντονισμού της τρομοκρατίας, δείχνοντας την Τουρκία. Φαίνεται πως η Κωνσταντινούπολη αποτελεί το σημείο γέφυρα που συνδέει IS και τις ομάδες στην Ουκρανία. Έτσι μετακινούνται ρωσόφωνοι ισλαμιστές για εκπαίδευση σε περιοχές στη Μέση Ανατολή υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών αλλά και αντίστροφα εθελοντές μέλη του IS μετακινούνται στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στον εμφύλιο στο πλευρό των Ουκρανών νεοναζί.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται η πληροφορία από πρώην ανώτατο στέλεχος της Berkut, που έδωσε σε συνέντευξή του στο iskra, ότι υπάρχει και συγκεκριμένη μισθοδοσία για τους εξεγερμένους νεοναζί. 3000 δολάρια για τους «βοηθητικούς» και 5000 δολάρια για τους εκπαιδευμένους «μαχητές της πρώτης γραμμής». Στους εκπαιδευτές, στα στρατόπεδα της Πολωνίας και της Δυτικής Ουκρανίας περιλαμβάνονται από αξιωματούχους του ΝΑΤΟ μέχρι και ισλαμιστές.

Παλαιότερα άρθρα: