Εγγυημένη η τροφοδοσία της αγοράς με φυσικό αέριο

Διαβάστε επίσης

Εγγυημένη είναι η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Σπύρος Παλαιογιάννης, μιλώντας σε συνέδριο για την διείσδυση του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παλαιογιάννης με τα σημερινά δεδομένα σε ότι αφορά τις δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς (capital controls) η ΔΕΠΑ έχει προνοήσει και μπορεί να εγγυηθεί τη συνεχή παροχή φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι καταγράφεται δραματική πτώση στη ζήτηση αερίου στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής.

Ο κ. Παλαιογιάννης ανακοίνωσε εξάλλου ότι η αρμόδια Επιτροπή Μελετών της ΔΕΠΑ εισηγήθηκε την χρηματοδότηση του αγωγού Eastmed.

Πέραν αυτού, ο κ. Παλαιογιάννης τόνισε ότι η ΔΕΠΑ προωθεί την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου προς όφελος του Έλληνα καταναλωτή. Επίσης, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρήση του LNG στη ναυτιλία, για «το λόγο αυτό αναπτύσσουμε και τις απαραίτητες υποδομές», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η ύπαρξη πολλών πηγών φυσικού αερίου, όπως από το Ιραν,, για να μετατραπεί η χώρα σε ενεργειακό κόμβο. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ γνωστοποίησε ότι βρίσκεται η εταιρεία σε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές για μείωση τιμών, ώστε να ωφεληθούν οι τελικοί καταναλωτές.

Παλαιότερα άρθρα: