«Εγώ θα κρατήσω την αγάπη σας»: Το συγκινητικό αντίο του Σωτήρη Τσιόδρα στους Έλληνες

Διαβάστε επίσης

Τον τερματισμό των ζωντανών ενημερώσεων, έπειτα από 72 ημέρες, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Σωτήρης Τσιόδρας, κάνοντας έναν προσωπικό αλλά και επιστημονικό απολογισμό των δράσεων του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και για την πορεία της Covid-19.

Στο εξής θα βγαίνουν μόνο γραπτές ανακοινώσεις και, αν όλα πάνε καλά, όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, από την 1η Ιουνίου θα εκδίδονται γραπτές ανακοινώσεις μία φορά την εβδομάδα, όπως γινόταν με την εποχική γρίπη. «Εγώ θα κρατήσω την αγάπη σας, σας ευχαριστώ», είπε στο τέλος μιας συγκινητικής και προσωπικής αναδρομής στους τελευταίους αυτούς μήνες.

«Ξαναγυρίζω στους αγαπημένους μου ασθενείς και στους φοιτητές μου», πρόσθεσε.

Στην αναδρομή που έκανε ο κ. Τσίοδρας αναφέρθηκε στο πώς η Ελλάδα με τα μέτρα που έλαβε -και τήρησαν οι πολίτες- απέφυγε ακραία σενάρια για χιλιάδες θανάτους (μέχρι και πάνω 13.000), ακόμη και στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις. «Τα χειρότερα σενάρια δεν τα αναφέρω, διότι έστω και αργά τα μέτρα θα τα παίρναμε, όπως συνέβη σε άλλες χώρες, όμως θα ήταν αργά». Εκλεισε την ενημέρωση με ένα απόσπασμα του Οδυσσέα Ελύτη: «Μου φτάνει που μ’ αγαπάνε τέσσερις άνθρωποι.

Πολύ…Μου φτάνει που αγαπάω τέσσερις ανθρώπους. Πολύ…Που ξοδεύω τις ανάσες μου μόνο γι’ αυτούς. Που δεν φοβάμαι να θυμάμαι. Που δε με νοιάζει να με θυμούνται.Που μπορώ και κλαίω ακόμα…»

Πηγή: Protagon.gr

Παλαιότερα άρθρα: