Πολλές ιστορίες, ένα μήνυμα: «Είμαστε όλοι Πολίτες» – Η ταινία

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα (EEA Grants) της περιόδου 2009-2014, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, διαχειριστής επιχορήγησης του προγράμματος, διαθέτει ελεύθερα στο διαδίκτυο την ταινία ντοκιμαντέρ «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Η ταινία εστιάζει σε επτά πρωτοβουλίες μη κυβερνητικών οργανώσεων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», οι οποίες αναδεικνύονται μέσα από τις αφηγήσεις και τις ιστορίες ανθρώπων που προσέφεραν ή έλαβαν υποστήριξη.

To ταξίδι της ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 γεμίζοντας τις αποσκευές της με εικόνες και ήχους από την Αθήνα, την Λέσβο, το Δροσερό Ξάνθης και το Όσλο της Νορβηγίας. Οι ήχοι, οι εικόνες, οι διάλογοι, οι σκέψεις, δημιούργησαν ένα ενιαίο σύνολο και σήμερα είναι πλέον ελεύθερα διαθέσιμη και συνεχίζει το ταξίδι της στο διαδίκτυο, με το σύνθημα: Πολλές Ιστορίες, ένα μήνυμα: Είμαστε όλοι Πολίτες!

Η ταινία χρηματοδοτήθηκε από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Παλαιότερα άρθρα: