Εισαγγελέας παρεμβαίνει στα ιδιωτικά κανάλια

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Φαίνεται πως μετά την πρωτοφανή αντιδεοντολογική και καταχρηστική εκστρατεία των περισσοτέρων ιδιωτικών καναλιών ξεκινά εισαγγελική έρευνα για να διαπιστωθεί αν τηλεοπτικοί σταθμοί και άλλα ΜΜΕ παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα διερευνήσει έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως: απόπειρα επηρεασμού ψηφοφόρων και απόπειρα νόθευσης εκλογικού αποτελέσματος σχετικά με την κάλυψη των ειδήσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όπως το κλείσιμο τραπεζών, ΑΤΜ, διαχείριση δημοσιευμάτων περί κουρέματος καταθέσεων αλλά και σχετικά με το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και το τι μέλλει γενέσθαι σε ένα πιθανό «όχι».

Τη διαδικασία μάλλον εκίνησαν οι δεκάδες έγγραφες καταγγελίες που έφθασαν στα χέρια του εισαγγελέα, μετά από παραγγελία που δόθηκε από την προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Της Αθήνας, Ηλία Ζαγορέο ο οποίος ανέθεσε την διενέργεια της έρευνας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ.Γκύζη.

Όπως είχα τονίσει σε προηγούμενο άρθρο μου, τις προηγούμενες ημέρες αποδείχθηκε πολύ «λίγο» το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο το οποίο δεν παρενέβη στην κρισιμότερη στιγμή στην ιστορία μας, μετά τη μεταπολίτευση. Φαίνεται πως επιβαιβεώνομαι αφού όπως αναφέρει το huffingtonpost.gr δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και σε βάρος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικό Συμβουλίου και συγκεκριμένα να διερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί παράβαση καθήκοντος από τα μέλη του. Θα δωθεί ωστόσο από την εισαγγελεία ένα περιθώριο χρόνου για να δουν πώς θα χειριστεί το ΕΣΡ τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας. Το huffingtonpost.gr επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο λόγος που δεν παρενέβη η Εισαγγελία νωρίτερα από σήμερα ήταν για να μην θεωρηθεί παρέμβασή της, απόπειρα φίμωσης του Τύπου.

Παλαιότερα άρθρα: