Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάλεσε την Τουλουπάκη ως ύποπτη για ένα κακούργημα και τρια πλημμελήματα

Διαβάστε επίσης

Ο αντεισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ευάγγελος Ζάχαρης έστειλε κλήτευση στην Ελένη Τουλουπάκη ως ύποπτη για ένα κακούργημα (κατάχρηση εξουσίας) και τρία πλημελλήματα.

Παράλληλα η εισαγγελία κάλεσε και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της εισαγγελίας διαφθοράς στις 4 Μαρτίου 2020 προκειμένου να καταθέσουν σήμερα ανωμοτί ενώπιόν του για τον χειρισμό τους στην υπόθεση Novartis.

Η κυρία Τουλουπάκη και οι δύο εισαγγελείς καλούνται ως συνέπεια τόσο λόγω των αναφορών Αγγελή όσο και των μηνύσεων που έχουν καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος κατά της εισαγγελέως διαφθοράς.

Με την κατάθεση της κυρίας Τουλουπάκη και των δύο εισαγγελέων κλείνει από την πλευρά του Αρείου Πάγου και των εισαγγελέων Ζαχαρή και Σοφουλακη η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση αυτή.

Η προθεσμία της κλήτευσης λήγει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Τουλουπάκη αναμένεται να ζητήσει παράταση προκειμένου να προετοιμαστεί για την κατάθεσή της.

Αναμένεται κλήση της Τουλουπάκη στην προανακριτική
Πάντως εντός των επόμενων ημερών και η προανακριτική επιτροπή σχεδιάζει εκ νέου να κληθεί η κ. Τουλουπάκη στην Βουλή για να δώσει εξηγήσεις, ενώ είναι πιθανό μετά την ανωμοτί κατάθεση της εισαγγελέως στον κ.Ζάχαρη και το ΚΙΝΑΛ να επανέλθει στην πρόταση του προκειμένου η κ. Τουλουπάκη να προσέλθει με την ιδιότητα της ύποπτης και στην προανακριτική της Βουλής πρόταση που μέχρι στιγμής έχει απορρίψει η πλειοψηφία της προανακριτικής.

Παλαιότερα άρθρα: