Εισηγήσεις να «βγάλει γλώσσα» δέχεται ο Σαμαράς

Διαβάστε επίσης

Εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες να βγάλει γλώσσα στην τρόικα και να τραβήξει το σκοινί στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν  την μεθεπόμενη εβδομάδα δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς.

Κι αυτό για να δείξει και δημοσίως την δυσφορία του για την τακτική που ακολουθεί η τρόικα με αιχμή το πρόσφατο email του Ματίας Μορς προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το οποίο απορρίπτει συνολικά την κυβερνητική πρόταση για τις τρεις αμυντικές βιομηχανίες.

Οι πληροφορίες εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά αναποφάσιστο, όμως οπωσδήποτε κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο θα σηκώσει τους τόνους  για να δείξει τουλάχιστον στην ανάστατη ελληνική κοινωνία ότι η κυβέρνηση δεν λέει σε  «ναι σε όλα» αλλά ενίοτε αντιδρά και διαπραγματεύεται σκληρά.

Στο Μαξίμου γίνονται συνεχείς συσκέψεις προκειμένου η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης να μην αφήσει περιθώρια στην τρόικα για να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις. Πάντως  υπάρχει και μία αδήλωτη δυσαρέσκεια για την Φώφη Γεννηματά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε επικοινωνιακά το θέμα  θέλοντας να δείξει ότι η ίδια προχώρησε σε όλες τις ενέργειες που ήταν απαραίτητες.

Ο Σαμαράς θα μεταβεί το πρωί του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει την Έκθεση. Πληροφορίες λένε ότι και αυτή την φορά θα συναντήσει στο Μακεδονία Παλάς τον Ιβάν Σαββίδη,  όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Μαξίμου.

Παλαιότερα άρθρα: