Είσοδος σε νέα εποχή η πρόταση του ΔΣ του ΟΑΣΑ για σύλληψη όσων δεν έχουν εισιτήριο στα Μέσα Μεταφοράς

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έχοντας περάσει μόλις μία ημέρα από την είδηση που σόκαρε το πανελλήνιο με τον οδηγό του ΚΤΕΛ να κατεβάζει 10χρονο μαθητή που δεν είχε το 1 ευρώ για το εισιτήριο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ έκανε μία δήλωση που προκαλεί το κοινωνικό αίσθημα και αναμένεται να πυροδοτήσει άλλο ένα ντιμπέιτ.

Η πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόρη Δημητριάδη, περιλαμβάνει τη μετατροπή του πταίσματος για κάποιον που δεν έχει εισιτήριο στα ΜΜΜ από πταίσμα σε πλημμέλημα και τη σύλληψή του.

Ο κ. Δημητριάδης ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών για τη λαθρεπιβίβαση και να οδηγούνται στο δικαστήριο οι λαθρεπιβάτες για τους οποίους ως τώρα προβλεπόταν μόνο πρόστιμο. Παράλληλα απεύθυνε και αίτημα στα υπουργεία που εφαρμόζουν κοινωνική πολιτική με τα λεωφορεία να καταβάλουν στον ΟΑΣΑ και τα ανάλογα ποσά.

Είναι βέβαιο ότι το αίτημα του κ. Δημητριάδη δεν θα γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση. Ωστόσο μία τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν πραγματικά είσοδος σε μία νέα εποχή. Με τους πολίτες να χάνουν και τα τελευταία απομεινάρια εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα και τη βούλησή του να καταπολεμήσει φαινόμενα διαφθοράς η αυστηροποίηση της δίωξης των λαθρεπιβατών στα ΜΜΜ απλώς θα εξοργίσουν το επιβατικό κοινό.

Βεβαίως πάλι θα υπάρξει μεγάλο μέρος των πολιτών που θα επιβράβευαν μία τέτοια κίνηση με το επιχείρημα της εξέλιξης του Έλληνα πολίτη σε έναν πιο συνειδητοποιημένο νομοταγή τύπο πολίτη. Ψυχανεμίζομαι από τώρα ότι μεγάλο μέρος αυτών δεν χρησιμοποιεί λεωφορεία του ΟΑΣΑ και δεν έχει υπόψιν του το πολύ χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν.

Παλαιότερα άρθρα: