«Είστε φιλελεύθεροι στα κόκκινα δάνεια και κομμουνιστές στους υπαλλήλους»

Διαβάστε επίσης

«Καλά νέα» χαρακτήρισε τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης, που υποστήριξε ότι στο θέμα των κόκκινων δανείων, παρέχεται επαρκής προστασία στους δανειολήπτες, και επίσης πως παρέχεται επαρκής ρευστότητα στα τραπεζικά ιδρύματα.

«Είστε φιλελεύθεροι στα κόκκινα δάνεια και κομμουνιστές στους υπαλλήλους», είπε στην τοποθέτησή του ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και προσέθεσε ότι με το νέο μισθολόγιο υπάρχουν αυξήσεις μισθών, οι οποίες αφορούν γενικές γραμματείες υπουργείων.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, το χαρακτήρισε ως «εργαλείο για την ικανοποίηση των αναγκών των μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος του λαού» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βαφτίζει το κρέας ψάρι» και τη Νέα Δημοκρατία ότι «έχει βγει στο κλαρί γιατί διεκδικεί την πατρότητα αυτής της πολιτικής».

«Είστε η χειρότερη κυβέρνηση από το 1827. Και το μόνο χειρότερο στη χώρα από αυτή την κυβέρνησή σας είναι δυστυχώς η αντιπολίτευση. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Το πολιτικό σύστημα της χώρας χρεοκόπησε» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο εισηγητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

Την αντίθεσή του στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια εξέφρασε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και υποστήριξε ότι εξυπηρετεί μόνο τις τράπεζες και όχι τους δανειολήπτες, οι οποίοι θα γίνουν αντικείμενο εκβιασμού από τις νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: