Έκανα ΛΑΘΟΣ!

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

nikos-arapakisΕπειδή η αυριανή ψηφοφορία είναι πολύ κρίσιμη, προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους γείτονες. Τους χτυπάω την πόρτα και τους ρωτάω τι θα ψηφίσουν αύριο. Οι περισσότεροι μου απαντούν. Κάποιοι δεν μπαίνουν στον κόπο. Σ’ αυτούς που μου λένε ότι θα ψηφίσουν όχι, δίνω συγχαρητήρια και τους προτρέπω να ενημερώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους. Σ’ αυτούς που μου λένε ότι θα ψηφίσουν ναι, είμαι πιο τυπικός. Τους λέω ότι διαφωνώ, αλλά σέβομαι απόλυτα την επιλογή τους. Όταν όμως κλείνει η πόρτα, σημειώνω κατευθείαν το όνομα που γράφει το κουδούνι. Διότι όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης, πολύ σύντομα δηλαδή, πρέπει να ξέρω ποιοι είναι επικίνδυνοι και θα πρέπει να εκτοπιστούν πρώτοι.

Νίκος Αραπάκης, συγγραφέας, ανάρτηση στο facebook

Μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι που διάβασα την ανάρτηση του Νίκου Αραπάκη, στο facebook, έλεγα ότι πρέπει να επικρατήσει η μετριοπάθεια και η νηφαλιότητα ανεξαρτήτως αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Πίστευα ότι όποια και αν είναι η απόφαση του εκλογικού σώματος, σωστή ή λάθος, πρέπει να παραμείνουμε νηφάλιοι ώστε να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας! Με την ίδια λογική κινήθηκα και όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αγωνιζόμενος με πάθος υπέρ του ΝΑΙ, αλλά απορρίπτοντας την οξύτητα και το διχασμό. Σε τελική ανάλυση, σκεπτόμουν, δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα -θέλοντας και μη- θα υπογράψει ένα ακόμη μνημόνιο, πολύ επαχθέστερο μεν από αυτό που θα μπορούσε να έχει υπογράψει τον Φεβρουάριο, αλλά θα μας κρατάει μέσα στην Ευρώπη. Πίστευα ότι το σημαντικό είναι πως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα επέλθει το τέλος της συλλογικής αυταπάτης, το τέλος των ψευτο-επαναστατικών ονειρώξεων και μέσα σε 1-2 χρόνια θα επιστρέψουμε στην ομαλή οικονομική δραστηριότητα ενώ οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν θα αναδείξουν ένα εντελώς νέο και άφθαρτο πολιτικό σύστημα.

ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ!

Η ανάρτηση του παρανοϊκού Νίκου Αραπάκη μου άνοιξε τα μάτια! Συνειδητοποίησα ότι μοιάζω με τους αφελείς αστούς του 1944 που νόμιζαν ότι υπήρχε πεδίο διαπραγματεύσεως με τους κατσαπλιάδες του Σιάντου και του Βελουχιώτη. Αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε και την ψευδαίσθησή τους την πληρώσαμε με 4 χρόνια αιματηρού πολέμου, Ελλήνων εναντίον Ελλήνων, επειδή ο τσαγκάρης Σιάντος, ο ποινικός Βελουχιώτης και ο λιμενεργάτης Ζαχαριάδης νόμιζαν ότι συνομιλούσαν με την Ιστορία! Στην πραγματικότητα συνομιλούσαν μόνο με την παράνοιά τους, ούτε καν ο Στάλιν μιλούσε μαζί τους απ’ ευθείας, όπως σήμερα τους επιγόνους τους αγνοεί και τους λοιδορεί ακόμη και ο Πούτιν!

ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ!

Δεν υπάρχει περίπτωση συνεννοήσεως με τους παρανοϊκούς λαφαζάνηδες, νταβανέλους, ρόζες και ρινάλντηδες. Είναι επαγγελματίες του περιθωρίου, του μίσους και της οπισθοδρόμησης! Δεν αντέχουν την πρόοδο, την καλλιέργεια, την καταξίωση και την αριστεία. Θέλουν να μας κρατήσουν όλους ισοπεδωμένους για να δικαιώσουν την δική τους ανυπαρξία. Ο κόσμους του «1984» είναι το όνειρό τους, ο δικός μας εφιάλτης! Ο Νίκος Αραπάκης είναι ένας χαρακτηριστικός τους εκπρόσωπος. Συγγραφέας -όπως άλλωστε και ο καθηγητής της συμφοράς, Βαρουφάκης- με εκδότη τον ΛΙΒΑΝΗ (τυχαίο;), άρα άνθρωπος του πνεύματος και υπεράνω υποψίας, δεν διστάζει να καλλιεργήσει το μίσος και το διχασμό και να μιλήσει για εκτοπισμούς! Κάναμε 40 χρόνια να ξορκίσουμε τα φαντάσματα του εμφυλίου και τη δικτατορίας και ήρθε ένας παρανοϊκός συγγραφέας, ένας κήρυκας του μίσους για να τα ζωντανέψει!

Αυτόν θα δικαιώσετε όσοι ψηφίσετε ΟΧΙ! Αυτόν και όσους τυχοδιώκτες κερδοσκόπους, όπως ο θλιβερός γόνος γνωστού επιχειρηματία και αθλητικού παράγοντα -που με την χαρακτηριστική φυσιογνωμία του εξαρτημένου χρήστη- ήρθε με την δημόσια δήλωσή του  να μας θυμίσει ποιοι είναι αυτοί που επιθυμούν την έξοδο από την Ευρώπη για να ωφεληθούν από την φτωχοποίηση και την δυστυχία των αφελών!

Όπως και τότε έτσι και τώρα το σχέδιο τους είναι το ίδιο απλό και παρανοϊκό. Τότε εκμεταλλεύθηκαν την κατοχή και συγκρότησαν στρατό, δήθεν για αντίσταση, αλλά το μονο σχέδιό τους ήταν η κατάληψη της εξουσίας. Δεν δίστασαν να αιματοκυλήσουν τη χώρα για το πετύχουν. Τώρα εκμεταλλεύθηκαν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσεως που κατέδειξε την σαπίλα και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως, του πελατειακού κράτους που οδήγησε τη χώρα στη χρεωκοπία! Με σκληρή και εντατική προπάγάνδα (άραγε ποιος την χρηματοδεοτεί;) έπεισαν εκατομμύρια απεγνωσμένων και εξοργισμών πολιτών, που είδαν την καθημερινότητά τους να καταρρέει, ότι για όλα φταίει η κακιά Ευρώπη, όπως τότε έφταιγαν οι Άγγλοι και ο μοναρχοφασισμός! Τότε ήθελαν να οδηγήσουν τη χώρα στον παράδεισιο των σταλινικών Γκουλάγκ. Αν το είχαν πετύχει σήμερα δεν θα είχαμε κρίση, θα ήμασταν σαν την Βουλγαρία που μετά από 25 χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού ακόμη αναζητά την ομαλότητα και την ανάπτυξη και ελπίζει να ανταχθεί στο ευρώ…

Αυτούς θα δικαιώσετε όσοι ψηφίσετε ΟΧΙ! Ψηφίστε, λοιπόν, να ανοίξει πάλι η Μακρόνησος, ο Αη-Στράτης, τα Γιούρα! Ψηφίστε ΟΧΙ για αν διαπιστώσετε από πρώτο χέρι το «έχασαν» οι παππούδες σας και οι γονείς σας το 1944! Ψηφίστε, αλλά να θυμάστε ότι, πλέον, η Δημοκρατία μας δεν θα έχει υπερασπιστές! Δεν υπάρχουν χωροφυλάκοι στου Μακρυγιάννη, το κάνανε Μουσείο τα ευρωπαϊκά κονδύλια! Δεν υπάρχουν πλέον Εγγλέζοι φαντάροι, είμαστε ανεξάρτητο κράτος! Δεν υπάρχει η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία του Τσακαλώτου, ο εγγονός του είναι με τους παρανοϊκούς, ούτε Χίτες στο Θησείο και στο Παγκράτι, οι επίγονοί τους είναι με την άλλη πλευρά και ομνύουν στο όνομα του Πούτιν μαζί και του Χίτλερ…

Παλαιότερα άρθρα: