Εκδηλώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Διαβάστε επίσης

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο των ενημερωτικών παρεμβάσεων του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, υλοποιεί μια σειρά δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα στο πλαίσιο της Εκστρατεία Πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και τον HIV AIDS και με σύνθημα “ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ” έχει δομηθεί ένα δίκτυο διαδικτυακού εθελοντισμού, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα, όπου διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα μέσα στην πόλη, καθώς και ενημερωτική εκδήλωση στο παιδαγωγικό τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.  Σκοπός της παρέμβασης είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των νέων και των ΣΜΝ μέσω ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ΣΜΝ και τη λοίμωξη από τον ιό HIV, καθώς και μέσω της προώθησης της σωστής χρήσης του προφυλακτικού.

Στη Θεσσαλονίκη, φέτος η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της δ/νσης Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το δήμο Θεσσαλονίκης, τη συλλογικότητα HOMOphonia Thessaloniki Pride, το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος Θετική Φωνή και το Thess CHECKPOINT. Τις δράσεις θα στηρίξουν με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους οι φοιτητές τους τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. ¨εχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της σε θέματα που αφορούν στο HIV AIDS. Έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets θα διανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα γίνει θεατρικό δρώμενο στην κεντρική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ, με θέμα την οροθετικότητα και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV.

Παλαιότερα άρθρα: