Έκδοση στην Τουρκία για τρεις από τους οκτώ της Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε επίσης

Έκδοση στην Τουρκία αποφάσισε η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου για τους τρεις από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.

Οι «οκτώ» είχαν ήδη κριθεί ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή, ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής. Για την δεύτερη κατηγορία της παράνομης πτήσης αλλά και της εκτέλεσης πτήσης για τον πιλότο κρίθηκαν αθώοι διότι η ελληνική νομοθεσία αναφέρεται σε πολιτικά και όχι σε στρατιωτικά αεροσκάφη.

Στις καταθέσεις τους οι οκτώ στρατιωτικοί αναφέρθηκαν στα όσα συνέβησαν το βράδυ του πραξικοπήματος και υποστήριξαν ότι αποτελούν πληρώματα τριών ελικοπτέρων που είχαν εντολές από τους ανωτέρους τους για μεταφορά τραυματιών στην Κωνσταντινούπολη. Δέχτηκαν όμως πυρά από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο έδαφος και στη συνέχεια προσγειώθηκαν σε ασφαλές σημείο. Εκεί ενημερώθηκαν μέσω Internet για την απόπεια αξικοπήματος που ήταν σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής τους στην Τουρκία.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Παλαιότερα άρθρα: