Εκκένωση τμήματος της Κοπεγχάγης λόγω ύποπτου πακέτου

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής

Μέρος της Κοπεγχάγης εκκενώθηκε σήμερα το πρωί, όταν ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε έξω από την καφετέρια, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου το περασμένο Σάββατο.

Εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας και περίπου 30 αστυνομικοί περικύκλωσαν το καφέ Krudttonden και απέκλεισαν την περιοχή μέχρις ότου οι πυροτεχνουργοί αποφανθούν ότι δεν εντόπισαν εκρηκτικά.

Οι αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή στην πρωτεύουσα της Δανίας, δεδομένων των πυροβολισμών του περασμένου Σαββάτου που σκότωσαν δύο ανθρώπους εκεί και ώρες αργότερα έξω από μια συναγωγή.

Ένας 22χρονος άνοιξε πρώτος πυρ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για την ελεύθερη έκφραση το Σάββατο, σκοτώνοντας έναν. Στη συνέχεια επιτέθηκε στη συναγωγή, σκοτώνοντας έναν εθελοντή φρουρό ασφαλείας. Οι πυροβολισμοί συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα, η οποία υπερηφανεύεται για την ανοικτή της κοινωνίας.

Η αστυνομία αργότερα πυροβόλησε και σκότωσε τον άνδρα που φέρεται υπεύθυνος για τις δολοφονίες, σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή Norrebro, ένα πολυπολιτισμικό τμήμα της πόλης με φήμη για την βία των συμμοριών.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμα ταυτοποιήσει τον δράστη δημόσια. Εντούτοις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αναφέρει ότι επρόκειτο για τον Ομάρ Αμπντέλ Χαμίντ Ελ-Χουσεΐν, γιο Παλαιστίνιων μεταναστών, γνωστού στην αστυνομία, λόγω οπλοκατοχής, μιας κατηγορίας για επίθεση και συνδέσεις με συμμορία.

Παρ’ όλα αυτά, τη Δευτέρα, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης επισκέφτηκε ένα internet cafe όπου αργότερα συνελήφθησαν δύο άνδρες με την κατηγορία ότι τον είχαν βοηθήσει στο έργο του.

Πηγή
Reuters

Παλαιότερα άρθρα: