Εκλογές ΗΠΑ: Ο Μπλούμπεργκ στηρίζει έμπρακτα τον Μπάιντεν στη Φλόριντα

Διαβάστε επίσης

Γερά το χέρι στην τσέπη βάζει ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μάικ Μπλούμπεργκ για να στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν που έλαβε το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπλούμπεργκ, θα δαπανήσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει την προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ στη Φλόριντα, μια πολιτεία – κλειδί για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ.

Και σίγουρα ο Μπάιντεν την χρειάζεται καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, αναμένεται μάχη στήθος με στήθος στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν Τραμπ και Μπάιντεν να ισοψηφούν. «Η ψηφοφορία αρχίζει στις 24 Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα, συνεπώς η ανάγκη να μπει φρέσκο χρήμα σ’ αυτή την Πολιτεία είναι επείγουσα», δήλωσε ο Κέβιν Σίκεϊ, σύμβουλος του Μάικ Μπλούμπεργκ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος ήταν υποψήφιος φέτος στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος, πήρε αυτή την απόφαση μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του με δικά του κεφάλαια (αφού βλέπει ότι χάνει χρηματοδότες).

Υπενθυμίζεται ότι, το 2016, ο Τραμπ είχε κερδίσει τη Φλόριντα. Για το λόγο αυτό ποντάρει σε μια ισχυρή συμμετοχή των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων στην πολιτεία αυτή όπου διαθέτει μια δεύτερη κατοικία.

«Πίστευα πως ο «Mini Mike» είχε τελειώσει με την πολιτική των Δημοκρατικών», έγραψε με ειρωνικό τρόπο στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο που έχει δώσει στον Μπλούμπεργκ και αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του στις προκριματικές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την ίδια ώρα, όμως, σε ότι αφορά το θέμα του νέου κορωνοϊού, η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται τα όσα λέει ο πρόεδρος τους για την πανδημία. Τα 2/3 των συμπολιτών του δεν πιστεύει στις δηλώσεις Τραμπ σχετικά με τη νόσο Covid – 19.

Παλαιότερα άρθρα: