Εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας

Διαβάστε επίσης

Μέχρι τις 7 το βράδυ θα είναι ανοιχτές οι κάλπες στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη προέδρων.
Μέχρι στιγμής, στις 52 κάλπες των 26 εκλογικών τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχουν προσέλθει περίπου 1.100 δικηγόροι. Στους μεγάλους δικηγορικούς Συλλόγους των Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά οι εκλογές θα διεξαχθούν και αύριο, οπότε θα αναδειχθούν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι που θα «αναμετρηθούν» στο δεύτερο κύκλο των εκλογών στις 3 και 4 Δεκεμβρίου.

Στην Αθήνα, συνολικά 20.990 δικηγόροι αναμένεται να προσέλθουν στις κάλπες για να επιλέξουν το νέο πρόεδρο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την επόμενη τετραετία, μεταξύ 15 υποψηφίων προέδρων και συνδυασμών.
Εκτός Αθηνών, εκλογές θα διεξαχθούν και στους υπόλοιπους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας. Πανελλαδικά, στις κάλπες θα προσέλθουν 40.625 δικηγόροι. Αναλυτικότερα, στους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.320.

Διευκρινίζεται ότι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν σήμερα στους 62 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, καθώς στον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου 2017

Πρόεδρος εκλέγεται εκείνος που θα λάβει το 50% συν ένα των έγκυρων ψηφοδελτίων. Αν δεν συμβεί αυτό την πρώτη Κυριακή, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. Αντίθετα, οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία.

Παλαιότερα άρθρα: