Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο – Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό

ekriksi-se-oxima-sto-opoio-feretai-na-epebaine-o-l-papadimos.w_l
Διαβάστε επίσης

Στόχος  τρομοκρατικής ενέργειας υπήρξε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, το απόγευμα της Πέμπτης.

Η επίθεση έκανε τον γύρο του κόσμο ενώ προκάλεσε σοκ στονπολιτικό κόσμο με τους αρχηγούς των κομμάτων να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στον πρώην πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο Κώστας Σημίτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας επισκέφθηκαν τον κ. Παπαδήμο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται για να δουν από κοντά την κατάστασή του. Τηλεφωνική επικοινωνία με τη διοίκηση του νοσοκομείου είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης  Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής οι οποίοι έστειλεν ευχές για ταχεία ανάρρωση. Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου ενώ «περαστικά» ευχήθηκε μέσω Twitter ο Νίκος Παππάς.

Σημειώνεται πως.είναι η πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση που πρώην πρωθυπουργός δέχεται τρομοκρατική επίθεση. ‘

Η επίθεση έλαβε χώρα όταν ο κ. Παπαδήμος άνοιξε παγιδευμένο φάκελο που προέρχονταν από την αλληλογραφία του στην Ακαδημία Αθηνών – της οποίας είναι πρόεδρος. Ο φάκελος εξερράγη προκαλώντας τραύματα στον θώρακα, την κοιλιά και τους μηρούς. Ελαφρά τραυματίστηκαν ο αστυνομικός φρουρός και ο οδηγός του, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο πρώην πρωθυπουργός μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Ευαγγελισμού και υποφέρει από εισπνευστικά εγκαύματα και εκδορές. Ο κ. Παπαδήμος είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου όπου είχε συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και κατευθυνόταν για το σπίτι του.

Στην ΕΛΑΣ προσπαθούν να εξηγήσουν πως ο φάκελος κατάφερε και πέρασε από τα μηχανήματα της Βουλής παρά  το γεγονός οτι ήταν παγιδευμένος με εκρηκτική ύλη της Βουλής. Παράλληλα, αίσθηση έχει προκαλέσει πως ενώ το όνομα του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα που βρέθηκαν στη γιάφκα στην Ηλιούπολη, η ασφάλειά του όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά αντίθετα περιορίστηκε. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού είχε ως εξής: «Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».

Παλαιότερα άρθρα:

5 απαντήσεις στο “Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο – Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό”

  1. 867034 948514Often the Are typically Weight reduction plan is unquestionably an low-priced and flexible weight-reduction program product modeled on individuals seeking out shed some pounds combined with at some point preserve a far healthier your life. la weight loss 747269

Σχολιάστε