Εξερράγη πύραυλος της NASA μετά την απογείωση – Εντυπωσιακές εικόνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Σε φιάσκο για τη NASA μετατράπηκε η απόπειρα αποστολής ενός μη επανδρωμένου διαστημικού πυραύλου, που επρόκειτο να μεταφέρει προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο πύραυλος εξερράγη το βράδυ της Τρίτης κατά την απογείωσή του στις εγκαταστάσεις της NASA στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

Η NASA ανάρτησε ανακοίνωση στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter σύμφωνα με την οποία «σημειώθηκε ένα ατύχημα 6 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση».

14618072

Σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν φαίνεται το σκάφος να ανασηκώνεται και ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του να σημειώνεται έκρηξη στους κινητήρες του, με αποτέλεσμα ο πύραυλος να πέσει κατακόρυφα πίσω από την εξέδρα εκτόξευσης και να σημειωθεί μία ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη.

Η απογείωση του σκάφους, για τη διαχείριση του οποίου ήταν υπεύθυνη η ιδιωτική εταιρεία Orbital Sciences, απογειώθηκε όπως ήταν προγραμματισμένο στις 18:22 τοπική ώρα (00:22 ώρα Ελλάδος). Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, ο υπεύθυνος της αποστολής έδωσε εντολή για «απομόνωση των εγκαταστάσεων και συλλογή όλων των δεδομένων».

Το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Cygnus, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή του πυραύλου, επρόκειτο να μεταφέρει τουλάχιστον 2,2 τόνους τροφίμων, υλικά που προορίζονται για πειράματα και εξοπλισμό για τον διαστημικό σταθμό.

Τελικά, χάθηκαν και τα τρόφιμα και ο πύραυλος

Παλαιότερα άρθρα: