Εκστρατεία κατά του bullying από μια γυναίκα με μεγαλείο ψυχής! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε επίσης

Έλεγαν πως είναι η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο, επειδή το πρόσωπο και το σώμα της ήταν παραμορφωμένα, Η 26χρονη,Lizzie Velasquez, παραδίδει μαθήματα αυτοπεποίθησης, στην εφημερίδα Daily Mail.

Η Lizzie γεννήθηκε με το σύνδρομο Marfan, το οποίο της προκαλεί λιποδυστροφία δεν μπορεί δηλαδή να πάρει βάρος, αλλά και άλλα σοβαρά για την καθημερινότητά της προβλήματα, όπως μερική τύφλωση.

Η Velasquez όταν ήταν 17 ετών έπεσε σε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο κάποιος χρήστης την παρουσίαζε ως την «πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο». Τότε, ξέσπασε σε κλάματα και θεωρούσε πως η ζωή της δεν έχει κανένα νόημα. Ομως, τώρα πια, στα 26 της χρόνια αποτελεί ένα πρότυπο για τους απανταχού νέους.

Το ντοκιμαντέρ που αφορά τη ζωή της «A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story» (Μια γενναία καρδιά: Η ιστορία της Lizzie Velasquez) προβλήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Southwest Film Festival στο Οστιν του Τέξας. Στο διάρκειας 78 λεπτών ντοκιμαντέρ, η 26χρονη περιγράφει τον δύσκολο δρόμο που διένυσε από το διαδικτυακό bullying μέχρι να φτάσει να γίνει μια από τις πιο διάσημες ακτιβίστριες κατά του εκφοβισμού, με περισσότερους από 300.000 συνδρομητές στο κανάλι της στο YouTube.

Βέβαια, ο εκφοβισμός για τη Velasquez είχε ξεκινήσει πολύ πριν εκείνη κλείσει τα 17, από την πρώτη κιόλας μέρα στο σχολείο.

Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα: «Με αποκαλούσαν τέρας ή με ρωτούσαν γιατί οι γονείς μου δεν “με έριξαν”… πώς στον κόσμο μπορώ να συγχωρήσω τους ανθρώπους που μου πρότειναν να αυτοκτονήσω»;

Ωστόσο, τελικά έκανε έκανε σκοπό της ζωής της, αυτό που είχε πει στο TED Talk το 2013: «Να τα αλλάξω όλα. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Αυτό προορίζομαι να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θέλω να σκέφτομαι ότι λέγοντας την ιστορία μου, λέω την ιστορία όλων».

Στο τελευταίο της βίντεο, λίγο πριν από την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της, η ίδια δηλώνει πόσο ενθουσιασμένη είναι που επιτέλους φτάνει η πρεμιέρα, λέγοντας: «Επιτέλους, μπόρεσα να κοιμηθώ και νιώθω ήρεμη και έτοιμη για την πρεμιέρα».

gin

gin1

gin2

gin3

gin4

Παλαιότερα άρθρα: