Έξυπνες λύσεις για ένα έξυπνο μέλλον

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Πηνελόπη Μητρούλια

Καθώς το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνεται οι μεγάλες εταιρίες του χώρου του αυτοκινήτου επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία προτείνοντας λύσεις που μοιάζουν να έρχονται από το μέλλον.

Έτσι η αμερικανική Goodyear στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, παρουσίασε ένα ελαστικό, ικανό να φορτίζει το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο εν κινήσει.

Το συγκεκριμένο ελαστικό, σχεδιασμένο από τους εξειδικευμένους επιστήμονες του Κέντρου Καινοτομίας της Goodyear μετατρέπει την παραγόμενη πίεση και θερμότητα σε ηλεκτρική ενέργεια. Το «BH03» βρίσκεται στο στάδιο της σύλληψης και περαιτέρω ανάπτυξης και προς το παρόν δεν αναμένεται η μαζική παραγωγή του για διάθεση στην αγορά.

«Οι ανησυχίες σχετικά με την ενέργεια και το περιβάλλον μας οδήγησαν στην ανάπτυξη του συγκεκριμένου «πρωτότυπου» ελαστικού παραγωγής ενέργειας. Κάθε ιδέα για το μέλλον έχει ως βάση μια κοινωνική πρόκληση που έχουμε ως στόχο να αντιμετωπίσουμε καθώς εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ελπίζουμε ότι αυτό το ελαστικό θα προσφέρει την έμπνευση», δήλωσε ο Jean-Pierre Jeusette, Γενικός Διευθυντής στο Κέντρο Καινοτομίας της Goodyear στο Λουξεμβούργο, το οποίο ανέπτυξε αυτήν την ιδέα.

Το ελαστικό που είναι μια πρωτότυπη ιδέα αλλά δεν θα παραχθεί από τη Goodyear σχεδιάστηκε ως μέρος της διαδικασίας διαλόγου για πιθανές λύσεις και δίνει την ευκαιρία στους μηχανικούς να σκεφτούν πρωτότυπα για να προσφέρουν έξυπνες λύσεις για ένα έξυπνο μέλλον.

Παλαιότερα άρθρα: