Έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων – Μέσα στην ημέρα οι ανακοινώσεις για την Αττική

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας στην Αττική. Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το αν θα ληφθούν άμεσα αυστηρά μέτρα, αφού η εικόνα της πανδημίας στην πρωτεύουσα δεν είναι καλή και από το πρωί της Τρίτης 9/2 ο υπουργός Υγείας είχε πει ότι αν χρειαστεί θα πάμε σε σκληρό lockdown.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στις 13.30 τον υπουργό Υγείας, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, στη σύσκεψη που κράτησε κάτι παραπάνω από μια ώρα και όπως φαίνεται θα οδηγήσει σε εξελίξεις.

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης, μίλησε για τη ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής.

Μάλιστα, σήμερα τα κρούσματα φαίνεται ότι θα είναι αρκετά ανεβασμένα, κάτι που επίσης έχει προκαλέσει την ανησυχία όσων διαχειρίζονται την πανδημία, οι οποίοι συγκλίνουν ότι ένα lockdown είναι επιβεβλημένο.

Παλαιότερα άρθρα: