Εκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Χαρδαλιά και Τσιόδρα μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Διαβάστε επίσης

Τηλεδιάσκεψη είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Η τηλεδιάσκεψη γίνεται στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης ότι καταγράφηκαν 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας- σε διάστημα τεσσάρων ημερών- αλλά και έπειτα από εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε κάποιες περιοχές, στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Εξάλλου, η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σημείωνε «Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί».

Στο μεταξύ, εξετάζεται αυστηροποίηση του πλαισίου για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, έπειτα από την περίπτωση του beach bar στη Μύκονο. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εξετάζει την επιβολή άμεσου λουκέτου στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα. Το νομικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή επιτρέπει στην επιχείρηση που διαπιστώνεται ότι δεν τηρεί τα προβλεπόμενα να συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον 4 μέρες μετά τη βεβαίωση της παράβασης, μέχρι να ασκηθεί έφεση.

Στο μεταξύ, έπειτα από τα νέα κρούσματα και τα φαινόμενα συνωστισμού επανήλθε η συζήτηση για το ενδεχόμενο να ληφθούν τοπικά μέτρα, σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων σε κάποια περιοχή, όπως τα τοπικά lockdown. Εξάλλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει περίπτωση επιβολής τέτοιου μέτρου, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο. «Όπως κλείσαμε τις πτήσεις από την Ντόχα, μόλις είδαμε 12 κρούσματα, έτσι θα κάνουμε και σε τοπικό επίπεδο, αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα. Όλα είναι στο τραπέζι», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του τη Δευτέρα.

Παλαιότερα άρθρα: