ΕΛ.ΑΣ.: Ομολόγησε ο 32χρονος ότι σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο

Διαβάστε επίσης

Ομολόγησε την εκτέλεση του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,ο 32χρονος που συνελήφθη την Τρίτη από αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο δεύτερος δράστης ταυτοποιήθηκε ωστόσο αναζητείται. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι τρία άτομα έγκλειστοι φυλακών που έχουν σχέση με την αλβανική μαφία.

Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, αλλά να τον εκφοβίσω. Ήθελα να τον πυροβολήσω στα πόδια, φέρεται να δήλωσε ο 32χρονος Αλβανός δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας. Ο 32χρονος δράστης κρυβόταν στην Πάτρα, όπου συνελήφθη την Τρίτη έξω από καταυλισμό Ρομά, ενώ νοίκιαζε σπίτι με τον συνεργό του στην Καλλιθέα όπου βρέθηκε βαρύς οπλισμός και εκρηκτικά.

Όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης, «τα στοιχεία του εγκλήματος μας έδειχναν ότι δεν πρόκειται για ληστεία μετά φόνου, αλλά για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου».   Όπως εξήγησε, οι ηθικοί αυτουργοί «παρήγγειλαν» στους εκτελεστές να τον εκφοβίσουν για υπόθεση που είχε αναλάβει ο άτυχος ποινικολόγος, Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ο 32χρονος συλληφθείς σύμφωνα με την Αστυνομία έλαβε 3.000 ευρώ για το συμβόλαιο αυτό. Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς πήρε τηλέφωνό και έκλεισε το ραντεβού στο δικηγορικό γραφείο, αυτός πυροβόλησε, και στη συνέχεια βρέθηκε το αποτύπωμά του στο γραφείο.

Η Αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποίησε στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Καλλιθέας εντόπισε όπλα που μεταφέρθηκαν για βαλλιστική εξέταση από όπου και επιβεβαιώθηκε η δράση του.   Όπως προέκυψε τελικά, ο 32χρονος ήταν και ο δράστης ένοπλης επίθεσης στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο αλλοδαποί.

Παλαιότερα άρθρα: