Θρίλερ με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία

Διαβάστε επίσης

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στην Βραζιλία, αφού, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι βραζιλιανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου, όπου ο πρέσβης είχε εξαφανιστεί.

Η ταυτότητα του πτώματος δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς βρέθηκε μόνο ένα αυτοκίνητο στη Nova Iguacu και ένα πτώμα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή από την αστυνομία του Ρίο.

Το πτώμα ήταν μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο που του έβαλαν φωτιά και, σύμφωνα με τον τύπο της Βραζιλίας και την αστυνομία, οι πινακίδες ταιριάζουν με εκείνες του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη» επισήμανε σήμερα το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, σχολιάζοντας την είδηση που μετέδωσαν διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυρ. Αμοιρίδης, βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε Ι.Χ που είχε νοικιάσει.

«Ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου» τόνισε ο υφυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την ευχή να υπάρξει αίσιο τέλος στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας.

Οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι τα ίχνη του κ. Αμοιρίδη χάθηκαν μετά από επίσκεψή του σε ένα φτωχό προάστιο της βραζιλιάνικης πόλης, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες για το ποιος δήλωσε την εξαφάνισή του ή για ποιο λόγο βρισκόταν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παλαιότερα άρθρα: