Έλληνας καθηγητής πάει την Apple στα δικαστήρια!

Διαβάστε επίσης

Μήνυση κατά της Apple κατέθεσε Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κατηγορώντας τον κολοσσό της πληροφορικής και της τεχνολογίας για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Ο καθηγητής Θεόδωρος Δ. Μουστάκας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης εκτιμάται πως θα λάβει αποζημίωση τουλάχιστον 58 εκατομμυρίων ευρώ εάν δικαιωθεί στα αμερικανικά δικαστήρια.

Η μήνυση αφορά τη λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone, iPad και MacBook air. Ο κ. Μουστάκας ισχυρίζεται πως αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997.

Στην αγωγή ο Έλληνας καθηγητής ζητεί από την Apple να παραδώσει λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που προήλθαν από αυτά. Ταυτόχρονα, τόσο ο Ελληνας καθηγητής, όσο και το ανώτατο ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης αιτούνται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων δημοφιλών προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κινείται νομικά εναντίον κάποιου κολοσσού πληροφορικής και τεχνολογίας. Τον τελευταίο χρόνο, οι δικηγόροι του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν καταθέσει οκτώ αντίστοιχες μηνύσεις σε ισάριθμες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Samsung και η Amazon.

Παλαιότερα άρθρα: