Ελληνική σφραγίδα στο αεροδρόμιο της Πετρούπολης

Διαβάστε επίσης

Την ίδια στιγμή που η νέα ελληνική κυβέρνηση βάζει στον πάγο τον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια, το ελληνογερμανικό σχήμα που κηρύχθηκε ανάδοχος στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την κατασκευή του τρίτου σε μέγεθος αεροδρομίου της Ρωσίας.

Πρόκειται για την κοινοπραξία Copelouzos-Fraport που σε συνεργασία με τον ρώσικο τραπεζικό κολοσσό VTB, ανακατασκεύασαν και θα διαχειριστούν για 30 χρόνια το αεροδρόμιο Pulkovo, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν την Τρίτη.

Η επένδυση ήταν της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ. Με την ολοκλήρωσή και την παράδοσή του, το αεροδρόμιο έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί ετησίως 18 εκατομμύρια επιβάτες. Στη Ρωσία θεωρείται ως έργο αναπτυξιακής και οικονομικής πνοής για την περιοχή, αλλά και για το σύνολο της χώρας, καθώς θα εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο στη Βαλτική αυξάνοντας το οικονομικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής. Καλύπτει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, προωθεί καινούριους προορισμούς και ενισχύει την εμπορική και τουριστική κίνηση. Παράλληλα, διατηρήθηκαν οι 3.000 θέσεις εργασίας και δημιουργήθηκαν επιπλέον άλλες 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της περιοχής.

Παλαιότερα άρθρα: