ΕΜΑ: Περισσότερα τα οφέλη από τους κινδύνους στο εβμόλιο της AstraZeneca

Διαβάστε επίσης

Ο ΕΜΑ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων) αναμένεται να ανακοινώσει την Πεμπτη 18/3 το τελικό του πόρισμα για το εμβόλιο της AstraZeneca για το οποίο υπάρχουν αναφορές για περιστατικά θρομβώσεων σε ανθρώπους που το έλαβαν ώστε να προφυλαχθούν από την Covid-19.

Σε σημερινή (16/3) συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η εκτελεστική διευθύντρια του οργανισμού, Έμερ Κουκ θέλησε να ρίξει τους τόνους, παίρνοντας θέση υπέρ της χρήσης του εμβολίου.

«Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν», είπε η Κουκ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι κάθε χρόνο «χιλιάδες» άνθρωποι εκδηλώνουν θρόμβωση και επομένως είναι στατιστικά αναμενόμενα τέτοια κρούσματα μεταξύ των εμβολιασθέντων.

«Μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση δεν είναι μη αναμενόμενη, έπειτα από τόσα εκατομμύρια εμβολιασμών» είπε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ.

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για τους κινδύνους και τα οφέλη του εμβολίου,  η Κουκ επανέλαβε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού συνεχίζουν να υπερσταθμίζουν τους κινδύνους.

Ο ΕΜΑ παραχώρησε τη συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών, ανάμεσά τους η Ισπανία, η Γαλλία και η Γερμανία, να παγώσουν προληπτικά τη χρήση του εμβολίου της Astra.

Παλαιότερα άρθρα: